Joas | 1 maand

Joas 1 maand

Op 18 september was Joas alweer 1 maand oud. Alle clichés zijn waar.. de tijd vliegt. En ondanks dat hij nog maar 1 maand bij ons is, kunnen we ons al bijna niet meer indenken hoe het was zonder hem! Vanaf nu wil ik elke maand een korte update schrijven over hoe het met ons gaat en over Joas zijn ontwikkelingen.

Mijn verhaaltje voor jou..

Wat ben je een lief en tevreden ventje.. En wat doe je het goed! Je huilt alleen als je pijn hebt of honger. Je vindt in bad gaan, auto rijden en wandelen heerlijk. Je bent nieuwsgierig naar de dingen die om je heen gebeuren en met je sterke nek lukt het je al aardig om in het rond te kunnen kijken. Papa en mama zijn je favoriet en je knuffelt graag met ons, maar soms wil je ook even alleen liggen en zo de wereld ontdekken. De gezichten die je kunt trekken zijn fantastisch.. Papa en ik liggen regelmatig dubbel om die gekke bekken die je trekt

Gewicht en lengte

Joas is geboren als “grote” baby. Om deze reden zal hij dus altijd voorlopen met zijn lengte en gewicht op leeftijdgenootjes. Tijdens de controle bij het consultatiebureau was Joas 60 cm lang en woog 6535 gram. Langzaam gaan we ook over van maat 56 naar maat 62.

Voeding

De eerste 2,5e week heeft Joas borstvoeding gekregen, maar daar ben ik toen mee gestopt. Er komt binnenkort een blog online waarin ik uitleg om welke reden ik (zo snel) gestopt ben. Joas drinkt nu dus flesvoeding en daar doet hij het ook prima op. Het enige nadeel is dat hij er wat meer krampjes van krijgt.

Slapen

De afgelopen weken heeft Joas bij ons op de kamer geslapen in zijn wieg. Wat is het heerlijk om elke ochtend wakker te worden naast je eigen kindje! Toch zal hij binnenkort naar zijn eigen kamer gaan, omdat hij in zijn slaap erg veel geluidjes maakt waar wij wakker van worden en we kunnen onze slaap juist zo goed gebruiken. Joas is een erg beweeglijk mannetje en om die reden hebben wij ervoor gekozen om hem ’s nachts in te bakeren. Dit geeft hem een geborgen gevoel en hij slaapt er super goed mee. Wij gebruiken inbakerdoek van SwaddleMe. ’s Nachts slaapt hij dus in zijn wieg naast ons, maar overdag slaapt hij op verschillende plekken zoals de box, de kinderwagen of de maxi cosi. Het ligt er maar net aan of ik met hem op pad ga of dat er bijvoorbeeld visite komt. Na het avondeten vindt hij het fijner om dicht bij ons te zijn en dan valt hij bij één van ons op schoot in slaap.

Ontwikkelingen die je maakt

* Je volgt ons met je ogen
* Je reageert op onze stemmen
* Je kunt je hoofd al erg goed optillen
* Je bent echt enorm sterk in je armen en benen
* je probeert te lachen als wij praten en dit lukt al steeds beter
* je troost jezelf door je handjes in je mond te stoppen

11 gedachten over “Joas | 1 maand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s