Indeling babykamer

Groot, rustig en neutraal.. Zo kun je onze babykamer wel omschrijven. In dit artikel neem ik jullie mee in de inrichting van onze babykamer. Waarom hebben wij bepaalde keuzes gemaakt?

20171013_155230  20171013_151006

De inrichting

Nadat Peter en ik ontdekten dat ik zwanger was gingen wij al snel nadenken over de babykamer. Waar moest deze komen? Hoe moest de babykamer eruit komen te zien? Welke spullen moeten we daarvoor aanschaffen?

Op de eerste verdieping van ons huis hebben wij 4 kamers. Een heel klein hokje (dit kun je eigenlijk geen kamer noemen) waar de wasmachine staat, een iets grotere kamer die wij tijdens onze verbouwing hebben omgetoverd tot badkamer en 2 grote slaapkamers. De ene slaapkamer is uiteraard die van ons en de andere was onze logeer- en studeerkamer. Op zolder hebben wij ook nog twee kleine kamertjes waar we (op dat moment) eigenlijk nog niets aan gedaan hadden. We besloten om de kleine kamertjes op zolder te veranderen. De ene werd de logeerkamer en in de andere kamer zou een bureau en onze boekenkast komen. De huidige logeerkamer, dat moest onze babykamer worden.

Deze kamer is gelegen aan de voorkant van ons huis en is een vrij grote kamer voor een babykamer. De afmetingen zijn ongeveer 3.50m x 3.00m. Omdat het dus een redelijk grote kamer is, hebben wij ervoor gekozen om een commode, ledikant en kledingkast aan te schaffen. Dit zou de ruimte lekker vullen en ik dacht dat het ook wel ideaal zou zijn om veel opbergruimte te hebben. Ook wilde ik graag een (schommel)stoel en een vloerkleed hebben voor de aankleding van het geheel.

Kleurkeuzes

Wij hebben ervoor gekozen om de kleuren van onze babykamer erg neutraal te houden. De kleuren waar wij voor hebben gekozen zijn mintgroen, bruin en beige. Er waren twee redenen voor deze keuze. Ten eerste ben ik gewoon heel erg fan van mintgroen en vind ik het een erg mooie en lieve kleur en de tweede reden om voor ‘veilig’ te gaan. We hebben in het voorjaar van 2016 ons huis opgeknapt en in het voorjaar van 2017 deze kamer dus weer veranderd tot babykamer. Mocht er ooit een tweede kindje komen en als dat dan een meisje is hoeven we dit kamertje niet weer te veranderen. Deze kleuren zijn daarnaast ook leuk voor peuters en kleuters en dus kunnen we weer een aantal jaar vooruit.

Plankje boven de commode

Waar komen alle producten vandaan?

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden waar wij al deze spulletjes vandaan hebben, hieronder volgt een lijstje. Ik krijg hiervan niks gesponsord, ik wil dit gewoon graag delen.

  • Meubeltjes: Babydump, lijn Texas
  • Piekstok + hemeltje: Babydump
  • Plankje boven de commode: Ikea
  • Vloerkleed: Ikea
  • Schommelstoel: Verkoophoek op Facebook
  • Mandje op de commode: Action
  • Aankleedkussen hoes en dekentje in het ledikant: Baby’s only

Mocht je nog willen weten waar andere producten vandaan komen, mag je dit natuurlijk altijd aan mij vragen.

Wij zijn zelf heel erg blij met onze babykamer en als ik hem opnieuw zou mogen inrichten had ik het waarschijnlijk op dezelfde manier gedaan. Het is een echte babykamer die in de toekomst met wat kleine aanpassingen makkelijk omgetoverd kan worden tot peuterkamer.

Liefs,

Simone

3 gedachten over “Indeling babykamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s