Waarom ik geen kantoorbaan heb

Hoofdpijn… dat krijg ik van dagen achter een computer zitten. Ik ben zo’n type dat niet gemaakt is voor een kantoorbaan. En ik ga je vandaag precies vertellen waarom niet.

Toen ik een maand geleden begon met mijn blog heb ik heel wat uren achter de laptop gespendeerd om alles naar mijn zin te maken en toen besefte ik me weer waarom ik geen kantoorbaan heb en waarom ik gekozen heb voor één van de mooiste beroepen die er bestaat: leerkracht.

Stilzitten

Ik ben niet iemand om lang stil te zitten, daar ben ik gewoon niet voor gemaakt. Over het algemeen barst ik van de energie en heb ik passie voor de dingen die ik doe. Voordat ik zwanger werd kon ik slecht “niks” doen.  Ik moest mezelf altijd vermaken of vermaakt worden. In mijn zwangerschap kon ik op een geven moment gewoon niets anders dan rustig aan doen.. Dus toen moest ik wel… en toen lukte het ook 🙂

In de baan die ik nu heb kan ik het lesgeven afwisselen met de administratieve kant en dat is precies wat ik nodig heb. Tijdens het lesgeven kan ik actief meedoen, begeleiden en coachen en na schooltijd kan ik administratief werk doen (en een beetje tot rust komen).

Vaste werktijden

Natuurlijk zijn er vaste tijden dat ik aanwezig moet zijn op mijn werk (van 8.00 uur tot 16.00 uur), maar rondom die tijden kan, en mag, ik mijn tijd zelf indelen. Over het algemeen ben ik eerder dan 8.00 uur op mijn werk en ben ik er ook langer dan 16.00 uur, maar het is fijn dat ik weg kan wanneer ik klaar ben. Als ik moe ben of veel lange dagen gemaakt heb, ga ik wat eerder naar huis en als ik veel te doen heb is het zo laat. Zolang ik alles afkrijg wat ik af moet hebben en de kinderen leer wat ze moeten leren, gaat het goed. Dit is echt iets wat bij mij als persoon past. Heerlijk!

Collega’s

Als je binnen een groot bedrijf werkt heb je te maken met heel veel collega’s en daar hoef je niet altijd mee samen te werken. Dat heb ik wel. Ik ken al mijn collega’s. De één uiteraard beter dan de andere maar je kent elkaar bij naam en weet iets van elkaars achtergrond. Daarnaast werken wij in heel veel verschillende werkgroepen met elkaar en heb je dus altijd iets met elkaar te maken. Je weet op mijn werk ook wat ieder zijn taak is en je weet dus waar je moet zijn met vragen. Over het algemeen is het duidelijk wie welke taak heeft.. Ik hou ervan!

 Op de momenten dat ik rust nodig heb, verlang ik wel eens naar een kantoorbaan waar je je (naar mijn idee) wel eens kunt afsluiten/terugtrekken van iedereen. Dat kan bij mijn werk niet. Dat werk kun je niet half doen, maar moet je met 100% inzet doen.

Vind jij je werk ook zo leuk?

Liefs,

Simone

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s