Onze kinderwens (van toen en nu)

Sommige leeftijdsgenoten moeten er niet aan denken, maar ik was 22 jaar oud en 2 maanden getrouwd toen ik zwanger raakte. Ik weet dat dat best snel is, maar toch was het een bewuste keuze (in hoeverre je dat zelf kunt bepalen).

Moeder worden was als klein meisje mijn allergrootste droom. Ik wilde juf en moeder worden. In de loop der jaren zijn deze twee wensen eigenlijk nooit verdwenen. Juf worden kon ik zelf voor zorgen en daarom haalde ik in 2015 mijn pabo diploma. Moeder worden daarentegen had ik niet zelf in de hand…

Vanaf het moment dat we getrouwd zijn (september 2016), begon het bij mij toch wel heel erg te kriebelen. Ik had het gevoel dat het krijgen van kinderen vanaf nu ‘mocht’. Dat klinkt misschien vreemd, maar zo voelde het voor mij wel. Ik wist dat Peter ook een kinderwens had, maar toch moesten we allebei even aan het idee wennen. We hadden erg lang naar het getrouwde leven uitgekeken en hadden het eigenlijk heel goed samen.Toch vonden wij het niet onze taak om te beslissen wanneer wij kinderen zouden krijgen, maar we vonden wel dat we een stabiele thuissituatie moesten hebben. Je moet wel voor een kindje kunnen zorgen. We hebben een huis, allebei een baan en ook financieel kunnen we voor een kindje zorgen, dus dat waren voor ons geen redenen om er niet voor te gaan.

Na heel veel gesprekken hadden we het gevoel dat we moesten stoppen met anticonceptie. Ik slikte op dat moment de pil en dus maakte ik mijn strip af tot eind oktober en daarna heb ik de rest van mijn strips ver weg gestopt, want die ging ik voorlopig toch niet gebruiken. Na het stoppen met anticonceptie besloten we dat we ons niet bewust gingen bezig houden met het zwanger worden, maar dat we wel zouden zien hoe het zou lopen. Jullie weten hoe dit verhaal afloopt, ik ben zwanger geworden van ons kleine wondertje Joas! Iets sneller dan verwacht, dat wel.

Wij zijn nu een gezinnetje van 3, mijn mannen en ik! Ik ben zo gelukkig en hoe moeilijk en zwaar ik het ook vind, je moet hard je best doen om mij van mijn blauwe wolk af te trappen. Dat wij nu een kindje hebben betekent niet dat onze kinderwens helemaal vervuld is. We hopen in de toekomst zeker nog meer kinderen te krijgen, maar het is altijd afwachten. We zien de toekomst positief tegemoet en voorlopig genieten we heel hard van deze kleine druif!

Liefs,

Simone

 

 

 

 

 

6 gedachten over “Onze kinderwens (van toen en nu)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s