Jong ouders worden: hoe ervaren wij dat?

Vorig jaar rond deze tijd besluiten Peter en ik dat we stoppen met anticonceptie en dat we wel zien hoe het zal lopen. Op dat moment was ik net 22 jaar oud en Peter 24 jaar. Ook waren we nog maar 1,5e maand getrouwd. Vandaag neem ik je mee in onze reis als jonge ouders.

Op het moment dat ik dit artikel schrijf is Joas bijna 3 maanden oud en vind ik het wel tijd om even terug te blikken op de afgelopen weken. Want hoe ervaren wij het nou? Zo’n klein baby’tje in huis? En hoe kijken we terug op de afgelopen weken?

Om eerlijk te zijn viel het ouderschap ons in het begin niet mee. We hadden het van tevoren allemaal een stuk rooskleuriger ingeschat dan hoe we het nu ervaren. Begrijp me niet verkeerd, ik zou Joas voor geen goud willen missen, maar ik kan niet ontkennen dat ik het soms moeilijker vind dat ik van tevoren dacht. Want naast dat het heel mooi en bijzonder is, is het ook zwaar, moeilijk en een heuse dagtaak om een kindje te hebben. Toch zaten we op een grote blauwe wolk en doen we het goed, al zeg ik het zelf.

Naast dat we het dus moeilijk vonden, zien we ook de voordelen aan jong ouders worden. Zo ging mijn herstel na de bevalling vrij snel. Ik was snel weer op de been en voelde me lichamelijk best snel weer de oude. Of dat echt aan mijn leeftijd ligt kan ik niet zo zeggen, maar ik denkt wel dat het er aan bijdraagt.

Doordat we zelf nog jong zijn, zijn onze ouders dat ook. Mijn ouders en schoonouders hebben allebei nog een eigen gezin en je merkt dat hen dat ook jong houdt. Ze zijn bij de tijd en kunnen nog lekker gek doen met Joas en dat zie ik echt als een voordeel.

Tot slot zijn dit onze gloriejaren. We staan volop in het leven en genieten er met volle teugen van. Mensen hebben wel eens vooroordelen over ons en snappen niet dat wij dit graag wilden, maar als ik ze dan vertel dat Joas al 27 is al ik 50 ben.. Dan heb ik ze mooi tuk haha.

Genoeg voordelen om op te noemen dus. Wat genieten we van onze kleine man en wat groei je daar snel in mee als ouders. Joas is echt niet meer uit ons leven weg te denken en we houden elke dag een klein beetje meer van hem! We zien wel hoe ons leven verder loopt, maar sinds de komst van Joas weet ik wel dat een kindje je leven zoveel verrijkt. Ik weet nu nog meer waarvoor ik leef.

Hoe ervaarde jij het ouderschap?

Liefs,

Simone

 

Een gedachte over “Jong ouders worden: hoe ervaren wij dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s