Alweer een jaar geleden..

Op 5 december 2016 kwamen wij erachter dat ik zwanger was van Joas. Dat is morgen alweer een jaar geleden. Pas schreef ik over onze kinderwens en dat we eind oktober 2016 besloten te stoppen met anticonceptie. Vandaag vertel ik je hoe het verder ging. Wat er precies gebeurde na het slikken van mijn laatste pil tot aan de positieve test.

Eind oktober besloten we dus dat ik zou stoppen met mijn pil. Na mijn stopweek zou ik niet meer beginnen aan een nieuwe strip en was ik dus officieel gestopt… Stiekem vond ik dat echt heel spannend. Ik had op internet gelezen dat je veel last kon hebben van “ontpillen”, dus ik had me voorbereid op het ergste.

Op 3 november 2016 begon mijn laatste onttrekkingsbloeding van de pil en daarna zou ik dus niet meer beginnen aan een nieuwe strip. Heel gek, maar ik was echt heel beroerd van deze menstruatie. Terwijl mijn lijf helemaal nog niet kon weten wat er ging gebeuren.. Na mijn menstruatie was het dan echt begonnen. Peter en ik hadden afgesproken dat we de natuur een kans zouden geven en dat we wel zouden zien hoe het zou lopen. We hebben een aantal keer hiervoor gebeden. Dat we Gods plan wilden volgen hierin.

Eind november dacht ik wat zwangerschapskwaaltjes op te merken, maar ik was nog niet ‘echt’ ongesteld geworden, dus we dachten dat het daar wel van zou zijn. Wel hadden we zwangerschapstesten in huis die al in een vroeg stadium gebruikt konden worden. Dus zo nieuwsgierig als ik ben, hebben we op 27 november 2016 toch een test gedaan. Mijn onderbuikgevoel zei namelijk dat ik best eens zwanger kon zijn, maar op de test was geen streepje te zien. Toch bleven de klachten aanhouden en werd ik niet ongesteld (op het moment dat ik dacht dat ik het weer moest worden). Stiekem ging ik er een beetje vanuit dat ik na het stoppen gelijk weer mijn oude (regelmatige) cyclus terug zou hebben. Was dat heel goedgelovig? Ik had echt vertrouwen in mijn lichaam.

Ik had dus geen idee meer hoe mijn nieuwe cyclus in elkaar zou zitten, maar mijn onderbuik gevoel zei gewoon dat ik zwanger was. Daarom besloten we om op 5 december nog een test te doen. Eigenlijk is het het best om dit in de ochtend te doen, maar ik kon echt niet wachten, dus hebben we hem die avond gedaan. En al snel kwam er op de test een overduidelijke streep. IK WAS ZWANGER!!! 2 dagen daarna heb ik voor de zekerheid nog een test gedaan en ook die zei dat ik zwanger was.

Soms voelt het oneerlijk tegenover anderen dat het bij ons zo snel lukte om zwanger te worden. We hadden zelf ook totaal niet verwacht dat dat zo snel kon! We hielden er rekening mee dat het zeker nog een jaar (of meer) kon duren, want we hebben genoeg mensen om ons heen waarbij kinderen krijgen niet zo vanzelfsprekend is. Inmiddels hebben wij een prachtige zoon van 15 weken oud. Ondanks dat ik een voorgevoel had, had ik nooit durven dromen dat we nu al een kindje in ons armen zouden hebben.

Hoe lang duurde het voordat jij zwanger was?

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Alweer een jaar geleden..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s