Sinterklaas vieren met een baby

Sinterklaas vieren, ik hou ervan! Mijn verjaardag en Sinterklaas waren vroeger toch wel de topfeesten in een jaar hoor. Zoals ik al wel eens eerder verteld heb ben ik een echt mensenmens. Ik hou van gezelligheid en ik hou van mijn familie. Met het vieren van Sinterklaas heb je dit allemaal tegelijk! Vandaag neem ik je mee in ons “Sint avontuur” van dit jaar.

Het wordt elk jaar gekker…

Al van jongs af aan vieren wij dus Sinterklaas. Eerst alleen met cadeaus, later mochten wij als kinderen ook meedoen met surprises (dit deden de volwassenen altijd al). Tegenwoordig maken we geen surprises meer, in verband met de toch al zo drukke tijd van het jaar, maar we trekken nog altijd lootjes. We kopen een cadeautje voor de ander en schrijven daar een gedicht bij dat gaat over het afgelopen jaar.

Jarenlang hebben we gewoon vrijuit kunnen spreken en lachen over het geheim achter Sinterklaas, maar vanaf nu wordt het eigenlijk weer veel leuker. Joas is nu natuurlijk nog veel te klein om het allemaal te snappen, maar toch vind ik het leuk om er al wel iets aan/mee te doen.

Zo hebben wij in de afgelopen weken 2x ons schoen gezet. We zongen een paar liedjes en zette onze schoen bij de open haard. Dit jaar eigenlijk vooral nog voor de foto’s, maar vanaf volgend jaar voor het ‘echie’.

Maar wat geef je een kindje dan dat nog zo klein is? Deze Sint is eens op zoek gegaan naar spulletjes die leuk/handig zijn om te geven. In de kraamtijd hebben we al aardig wat speelgoed gehad, dus ik wilde niet alleen maar speelgoed geven. Joas heeft ook wat praktische cadeautjes gehad.

Wij gaven Joas leerzaam speelgoed. Is pas vanaf 9 maanden, maar heeft hij heel lang wat aan
Een winterjas maat 74 kreeg hij van mijn ouders.
Een rugzak voor naar de opvang of voor naar opa en oma. Gekregen van mijn oma
Een badjas voor na het zwemmen of voor op het consultatiebureau. Joas kreeg deze van mijn oom en tante

En nog wat kleine cadeautjes

Ringen stapelen
Een autootje

 

Zoals je ziet is Joas al erg verwend voor zo’n kleine jongen, maar volgens mij hoort dat er ook wel een beetje bij. Wij kijken in elk geval terug op een geslaagde Sinterklaas dit jaar. Ben heel benieuwd of Joas het volgend jaar al een beetje meer snapt.

Vieren jullie ook Sinterklaas?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s