Joas | 4 maanden

Al 4 maanden zijn wij een gezin van drie, mijn mannen en ik. Wij hebben best naar deze mijlpaal van 4 maanden uitgekeken, want vanaf nu mogen we beginnen met hapjes! Vandaag lees je alles over de afgelopen maand. 

Mijn verhaal voor jou

Wat ben je toch een lieverd! Soms vind ik het maar raar om te beseffen dat jij het was die 9 maanden in mijn buik groeide en dat je nu al 4 maanden bij ons bent..  dat jij ons papa en mama maakte! Elke dag hou ik een beetje meer van je en elke dag leren we elkaar nog beter kennen.

De afgelopen maand zijn er een hoop dingen gebeurd. We vierden je eerste keer Sinterklaas, je kreeg je eerste twee (onder)tanden en we maakte onze eerste vakantie met zijn drietjes. Ook trotseerde we de 4e sprong waarbij je een hoop nieuwe dingen hebt geleerd, zoals het omrollen van rug naar buik. We moesten wel wat heftige weken daarvoor doorstaan, maar dat is het meer dan waard.

Je bent een vrolijke lachebek, een kletskous met (nu al) een sterk karakter. Je laat heel duidelijk merken wat je wel en niet fijn vindt en hoe je alles hebben wil. Je houdt van aandacht. Dit laat je merken door een harde brul te geven als we te lang met elkaar praten ipv ons op jou concentreren.  Maar daarnaast kun je ook heerlijk jezelf vermaken met wat speelgoed.

Hoe gaat het nu met Joas?

Vorige maand ging het even niet zo goed ging met Joas. Hij zat helemaal van top tot teen onder de eczeem en had mogelijke kenmerken van koemelkallergie. We zijn hiervoor naar de kinderarts in het ziekenhuis geweest, maar die vond het niet nodig om een onderzoek daar naar te doen. Naast die eczeem kreeg Joas dus 2 tanden en zat hij in sprong 4 (een heftige sprong)… we hadden alles in ene keer. Het was ongeveer 1,5e week echt drama en daarna was hij gewoon weer zichzelf!

De eczeem is er nog steeds maar met hormoonzalf goed te temmen… Je mag die crème maar een bepaalde tijd achter elkaar gebruiken en helaas komt het elke keer weer heftig terug als we een paar dagen niet die crème gebruiken.  Vooral heel zielig want eczeem jeukt enorm!

Gewicht en lengte

Joas is op dit moment 7990 gram en is 70,5e cm lang. Afgelopen maand is Joas niet heel veel gegroeid en aangekomen, maar dat is niet erg want hij zat lange tijd ver boven de groeicurve, maar inmiddels komt hij in de ‘groene lijntjes’.

Qua kledingmaat zijn we eigenlijk zo goed als over op maat 68. Hier en daar past Joas nog maat 62, maar over het algemeen dus 68. Niet gek ook als je naar zijn lengte kijkt.

Slapen

Na 4 maanden hebben we met slapen eigenlijk nog geen vast ritme. Joas is een kindje dat je op bed kan leggen, maar die gaat echt niet slapen als hij niet moe is. Overdag slaapt hij dus als hij moe is en de tijden daarvan verschillen heel erg. S nachts slaapt Joas wel ongeveer dezelfde tijden. Van ongeveer 21.30 tot 7.00/8.00. Voor 21.15u slaapt hij ook nog wel iets, maar hij heeft de fles van 21.15 nog nodig om de nacht door te komen.

Eerst sliep Joas ’s nachts altijd ingebakerd maar nu hij kan omrollen mag dit niet meer. Hij slaapt nu alleen nog in een slaapzak. Ik vond het best spannend omdat hij ingebakerd goede nachten maakte. Ik was bang voor een baby die niet in slaap te krijgen/houden was, maar het viel reuze mee. Hij wordt af en toe s nachts 1 of 2x wakker, maar is dan ook zo weer vertrokken.

Voeding

Met de voedingen zitten we wel aardig op een ritme en dat is fijn! Joas krijgt nog steeds 5 voedingen per dag. De tweede fles krijgt hij over het algemeen wat eerder, omdat hij s ochtends gewoon echt meer trek heeft. Het schema ziet er ongeveer zo uit:

7.00/8.00 – 11.00 – 15.00 – 18.30 – 21.15

Joas had wat reflux klachten en dus verdikken we zijn voeding met 1 schepje Johannesbroodpitmeel. Dit lijkt goed te werken.

Vanaf vandaag mogen we gaan starten met vaste voeding. Ik ben erg benieuwd hoe hij daarop gaat reageren.  We merken dat hij heel goed doorheeft wat eten is en hij kan soms nijdig worden als hij niks krijgt.  Ook snapt hij heel goed dat uit zijn fles eten komt.  Knap ventje!

Ontwikkelingen die je maakt

  • Je hebt 2 tanden gekregen
  • Je probeert alles vast te grijpen wat binnen handbereik ligt. Als je het eenmaal vast hebt, zit het no time in je mond
  • Je kan omrollen van rug naar buik.  Linksom en rechtsom. Terug lukt af en toe.
  • Je hebt ontdekt dat je voeten hebt en vooral je tenen zijn reuze interessant
  • Je maakt steeds meer verschillende klanken als je brabbelt
  • Je bent nieuwsgierig naar eten
  • Je wil graag bij de grote mensen horen.
  • Je kan hardop schaterlachen. Vooral als papa je kietelt

Benieuwd naar Joas zijn andere updates?

 

8 gedachten over “Joas | 4 maanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s