De opvang die wij gekozen hebben

Toen mijn verlof op 8 juli 2017 begon leek 11 januari 2018 nog heel ver weg, maar inmiddels is dat toch echt bijna zover. Mijn laatste week verlof gaat vandaag in en dat leek me een mooi moment om het eens te hebben over de opvang van Joas tijdens mijn werkdagen.

Vanaf 11 januari ga ik dus weer aan het werk. 10 januari is mijn officiële laatste verlofdag en daarna is het weer vol aan de bak. Je kunt mij vanaf dan op woensdag, donderdag en vrijdag in groep 3 vinden. En stiekem vind ik het heerlijk om weer aan de slag te kunnen, maar daar volgende week meer over. Drie dagen dus en dat betekent dat we voor Joas opzoek moesten naar oppas/opvang etc.

Allereerst hebben we gekeken naar de mogelijkheden in onze families. Onze beide ouders hebben nog kinderen thuis wonen en werken allemaal. Het is dus niet vanzelfsprekend dat we Joas daar elke week een keer kunnen brengen. We hebben gekeken naar de mogelijkheden en kwamen tot de conclusie dat het geen optie is om hem naar mijn schoonouders te brengen vanuit praktisch oogpunt. Zij wonen niet op de route naar ons werk en ik vind het niet prettig als er iemand in mijn huis is als ik er niet ben (elke gek z’n gebrek). Bij mijn ouders is dat een ander verhaal, zij wonen ongeveer 4 km van mijn werk, dus dat is al makkelijker te doen. Daarnaast hadden zij de donderdag nog ‘vrij’ en daarom gaat Joas dus vanaf volgende week elke donderdag naar mijn ouders. Dit is mijn langste dag werken (we hebben ook vaak vergaderingen op donderdag) en daarom is het heerlijk dat ik niet over tijden na hoef te denken met ophalen etc. Ik kan daar komen wanneer ik klaar ben, ik kan mee eten als we vergaderd hebben tot 17.30 en kan dan dus na de files weer naar huis crossen. Wat ons betreft ideaal.

Toen bleven er nog 2 dagen over. Peter werkt 36 uur verdeeld over 4 dagen. Op dit moment is de maandag zijn vaste vrije dag, maar het leek ons een beetje krom om samen op maandag vrij te zijn en dan op een andere dag opvang nodig te hebben. Daarom gaat Peter zijn vrije dag naar de vrijdag en hebben hij en Joas die dag samen… heerlijk!

Tot slot nog de woensdag. In eerste instantie keken we niet naar kinderdagverblijven, omdat je daar vaak een hele dag (8.00-18.00) moet afnemen qua uren. Soms is het zelfs zo dat het niet uitmaakt of je je kind om bijvoorbeeld 15.00uur op komt halen, je betaalt tot 18.00uur. Omdat ik in het onderwijs werk en de kinderen op woensdagmiddag vrij zijn voelt het raar om Joas naar een kinderdagverblijf te brengen terwijl ik zelf (veel) eerder naar huis kan. Om die reden hebben we eerst naar gastouders hier in de omgeving gezocht, maar op een of andere manier konden we niet vinden wat we zochten. Tijdens mijn zwangerschapscursus had ik het daarover met Marleen en zij raadde me aan eens op de website te kijken van een kdv bij ons in het dorp. Die zouden namelijk geen strikte tijden hanteren en verschillende pakketten hebben waaruit je kunt kiezen. Zo kun je de opvang kiezen die bij jouw situatie past. Het is een organisatie waarbij ze een kleinschalige christelijke afdeling hebben. Dit zochten we! Begin juli hebben Peter en ik een rondleiding gehad daar en het voelde goed. Uiteindelijk kozen we dus toch voor een kdv. Je moet wel minimaal 7 uur afnemen, maar dat was voor ons prima. Joas gaat vanaf nu elke woensdag van 8.00 tot 15.00 uur naar het kinderdagverblijf. Peter brengt hem ’s ochtends weg en ik haal hem op. Voor mij betekent dit dat ik op woensdag een vaste tijd naar huis moet, maar eigenlijk is dat wel een goede stok achter de deur. Je kunt namelijk bezig blijven in het onderwijs, er is altijd wel iets te doen, maar het is ook wel eens goed.

Dit is hoe wij de opvang geregeld hebben voor Joas. Wij voelen hier ons heel prettig bij, omdat we Joas maar 2 dagen per week weg hoeven te brengen waarvan 1 naar mijn ouders, wat dus heel eigen is. Daarnaast vind ik het goed dat Joas op het kdv gaat leren om met andere kinderen te spelen, dingen te delen etc. Daar wordt hij in elk geval nooit slechter van.

Hoe heb jij de opvang geregeld?

Liefs,

Simone

3 gedachten over “De opvang die wij gekozen hebben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s