Van inbakerdoek naar slaapzak

Een paar weken geleden zocht ik in Google naar de bovenstaande titel.  Ik wilde weten hoe andere mensen de overstap van inbakeren naar niet inbakeren deden. Helaas kon ik maar weinig verhalen daarover vinden en om die reden vandaag onze ervaring!

Joas is een beweeglijk ventje. Dat kon je al merken toen hij nog in mijn buik zat, maar ook nu hij geboren is. Net als zijn vader is er altijd iets aan zijn lichaam in beweging. Zijn vingers, zijn tenen, zijn hoofd, het maakt niet uit. Soms werd hij er ’s nachts wakker van en om die reden zijn we hem ’s nachts gaan inbakeren. Overdag niet, dan sliep hij zonder inbakerdoek.

Vanaf zijn geboorte is Joas al een sterke knul, maar vanaf begin november werd hij nog sterker. Dit merkte we vooral omdat hij zich steeds vaker uit de inbakerdoek probeerde te wurmen. Dit leek ons een geschikt moment om over te gaan naar een slaapzak. Dus zo gezegd, zo gedaan. Wat een drama! Waar hij zo’n goede slaper was met inbakerdoek waren deze nachten hopeloos en al gauw besloten we dat we hem nog lekker zouden inbakeren totdat dat niet meer mocht. Hij was er blijkbaar nog niet aan toe.

Begin december gingen we op vakantie en ik bedacht dat als we terug zouden komen van vakantie, dat we het dan weer gingen proberen zonder inbakeren. Dan was hij 4 maanden en kon hij daaraan gaan wennen voordat ik weer aan het werk moest. Het leek me fijner om te oefenen als ik nog niet hoefde te werken. Maar Joas stak daar een stokje voor door op vakantie te leren hoe je moet omrollen. We gingen dus helemaal niet wachten tot we thuis waren, we mochten hem niet meer inbakeren.

De eerste twee nachten werd hij af en toe eventjes wakker maar het ging al veel beter dan in november. Hij werd maar heel licht wakker en was snel weer in slaap te helpen. De nachten erna werd hij al veel minder snel wakker en sliep hij bijna weer net zo goed als met inbakeren.

Al met al ging het dus eigenlijk super goed. Hij was er blijkbaar aan toe nu. Ik vond het spannender dan het in werkelijkheid was. Het was gewoon een kwestie van doen. En misschien scheelt het ook dat het nu moest?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s