Joas | 5 maanden

Vandaag is Joas 5 maanden en dus deel ik weer een update!

Mijn verhaal voor jou

Je bent de laatste weken uitgegroeid tot een echte ontdekker.  Je vindt alles om je heen reuze interessant. Om te bekijken, te voelen en het liefst ook in je mond te stoppen. Je wil niets missen van alle dingen die er gebeuren. Je bent zelfs zo nieuwsgierig dat je wakker wil blijven om alles te ontdekken, ook al ben je echt stikmoe.

Als het aan jou lag kon je zitten en kruipen, maar je bent daar echt nog te klein voor.  Het frustreert je dat je nog niet naar spullen toe kunt tijgeren/kruipen en dat laat je merken door af en toe een harde brul te geven.

Afgelopen maand is mama weer gaan werken en ga je dus 1 dag naar het kinderdagverblijf en 1 dag naar opa en oma.  Je doet het daar goed en daar zijn papa en mama trots op. We kunnen je met een gerust hart achterlaten.

Gewicht en lengte

Ik heb werkelijk geen idee wat Joas nu weegt en hoe lang hij is.  Ik hoef pas half februari weer naar het consultatiebureau. Wel zijn we qua broekjes zo goed als over op maat 74. Maat 68 werd heel vaak hoog water en in de winter is dat niet echt heel lekker, koude enkels. Joas heeft echt lange benen, dat merk je wel.  Maat 74 is qua lengte goed, maar in de breedte eigenlijk nog te groot.

Voeding

Toen Joas 4 maanden was zijn we begonnen met vaste voeding te geven.  We hebben dit 3 weken gedaan. We merkten dat Joas er buikpijn van kreeg een verschrikkelijk slecht van ging slapen.  Na 3 weken geen enkele nacht meer echt goed geslapen te hebben, besloten Peter en ik om Joas zijn lijfje even tijd te gunnen. Momenteel krijgt hij dus even geen hapjes meer.  Heel jammer, want hij zat er zo van te smullen! Alle groenten gingen er goed in; wortels, pompoen, bloemkool, peultjes, sperziebonen..  en ga zo maar door!

Joas krijgt nog steeds 5 flessen.  4 ‘grote’ en een kleintje. Eigenlijk 4,5e voeding dus.

Slapen

Het slapen is momenteel nog erg wisselend s nachts. De ene nacht gaat prima, de andere is drama.  Joas gaat elke avond rond 19.00/19.30 naar bed, dan is hij echt moe van al het spelen en bewegen.

Door een verkoudheid en doorkomende tanden heeft Joas last van zijn oren en dit wil er nog wel eens voor zorgen dat hij s nachts wakker wordt.

Overdag gaat hij wel meer lange slaapjes maken.  Eerst deed hij altijd hazenslaapjes van net 3 kwartier en nu slaapt hij vaker 1,5 a 2 uur.  Meestal rond het middaguur.

Ontwikkelingen die je maakt

  • Je ligt de hele dag met je voeten te spelen. Je vindt je tenen erg lekker.- Je kunt om je eigen as draaien.  Je doet het nog niet heel veel, maar op je speelkleed vind ik je regelmatig anders dan ik je heb neergelegd.
  • Je kunt goed zelf spelen. Ideaal als papa of mama even ergens mee bezig is.  Je kunt alleen nog niet van je buik weer terug naar je rug, dus daar heb je nog hulp bij nodig.
  • Je grijpt alles vast wat binnen handbereik is.  Eerst ging dat nog wat klungelig, maar je kunt nu gericht dingen vastpakken.
  • Je kan heel goed schaterlachen, vooral als we in je buik prikken of in je nek kietelen. Je kunt er ook niet meer tegen als we onder je oksels of op je rug kietelen, ook dan schater je het uit.
  • Je hebt nieuwe klanken geleerd.  Tijdens het brabbelen begint het steeds meer op echte klanken/ woorden te lijken.
  • Je benen en rug worden steeds sterker.  Je wil graag op schoot zitten of staan.
  • Als je op je buik ligt wil je je voeten onder je trekken.  Je maakt dus beginnende kruipbewegingen

Benieuwd naar Joas zijn andere updates?

7 gedachten over “Joas | 5 maanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s