Werken maakt mij een leuker mens

Sommigen kunnen zich er niets bij voorstellen, maar ik hou van mijn werk! En sinds ik weer werk na mijn verlof merk ik dat het mij een leuker mens maakt. Vandaag vertel ik je waarom.

In eerdere blogs heb je al kunnen lezen dat ik mijn werk echt heel leuk vind om te doen. Ik doe mijn werk met veel liefde, passie, plezier en na een halfjaar zwangerschapsverlof had ik een paar weken geleden weer zin om aan de slag te gaan. Inmiddels zitten er alweer twee werkweken op en sta ik nu drie dagen per week voor groep 3.

Sinds ik weer aan het werk ben, merk ik dat ik weer een beetje Simone begin te worden. Door alle veranderingen die een kindje met zich meebrengt miste ik een stukje van mezelf, iets voor mezelf. Nu ik weer werk merk ik dat ik werken gewoon nodig heb om mezelf te (kunnen) zijn. We hebben meer een ritme gekregen. Zo zijn er vaste dagen voor dingen als boodschappen, sporten, werken etc. Ik merk dat ik dat ritme nodig heb. Dat ik enigzins weet hoe een dag gaat.. de grote lijnen in elk geval. En nu ik weer werk merk ik hoe erg ik eigenlijk aan structuur en ritme gewend ben. Ik ben blij dat ik een werkende mama ben en mag/kan zijn.

En nu vraag je je misschien af waarom werken mij dan leuker maakt? Was ik in mijn verlof niet leuk dan? Nu kan ik dat zelf natuurlijk niet echt beoordelen maar ik merk dat ik vrolijker, energieker en weer meegaander ben. Ik vond het fijn om die maanden in mijn eigen blauwe bubbel te leven maar ik vind het nog fijner om weer echt onder de mensen te zijn. Om naast moeder ook een andere taak in de maatschappij te hebben.

Sommigen kunnen zich er waarschijnlijk niets bij voorstellen en zijn het liefst alleen maar bij hun kind(eren), maar ik dus niet. Mijn werk is iets voor mijzelf en het maakt mij dus leuker. Leuker als vrouw en leuker als moeder. Eerst voelde het slecht om het zo leuk te vinden om weer te werken en mijn kind weg te brengen. Ik heb er namelijk helemaal geen moeite mee. Maar ik ben er wel achter dat dat niet slecht is. Een blije mama is immers een blije baby en wie wil dat nou niet?

Ik heb veel bewondering voor mensen die hun werk opzeggen na het krijgen van kinderen. Die elke dag bij hun kinderen blijven om alleen nog maar voor hen te zorgen. Vroeger was dat zo, maar wat ben ik blij dat ik mag doen wat ik leuk vind terwijl ik weet dat mijn kind in goede handen is.

Hoe ervaarde jij het werken na je verlof?

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Werken maakt mij een leuker mens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s