Babyuitzetspullen die wij niet gebruikt/aangeschaft hebben

Zodra je zwanger bent vliegen de uitzetlijstjes je om de oren. Bij je eerste kindje denk je ook nog alles nodig te hebben. Wij hebben van tevoren niet alle spullen van de lijst gekocht, maar vooral de spullen die we de eerste week nodig zouden hebben. Later zouden we dan wel bepalen welke spullen we wel of niet bij zouden halen. Vandaag een artikel over spullen die wij dus niet (nog) niet aangeschaft hebben of waar wij een alternatief voor gebruiken

  • Moltons voor het wiegje/ledikant Voor het ledikant is de reden niet zo moeilijk. Wij hebben een aerosleep matras, aerosleep laag en daarover aerosleep hoeslakens. Moltons zijn hier niet bij nodig en voor het wiegje heb ik ze eigenlijk gewoon niet aangeschaft. Simpel. Haha
  • Tummytub Wij hebben ervoor gekozen om alleen een badje + standaard te gebruiken. Deze hebben we ook nog eens gekregen.
  • Voetenzak voor de maxicosi Joas is een zomerbaby, dus de eerste paar weken/maanden had hij geen voetenzak nodig. Als het fris was hebben wij hem dik aangekleed en een lekker warm dekentje over hem heen gelegd. Daarnaast lag hij ook vaak in de bak van de kinderwagen. Nu het winter is kleden wij hem ook dik aan, trekken hem schoenen aan en leggen we een dekentje over hem heen.
  • Supersonische luieremmer Wij hebben gewoon een simpele luieremmer met een deksel. De luieremmer wordt vaak geleegd en je ruikt vrijwel geen nare geurtjes. Dit kan ook komen doordat ik bij poepluiers geparfumeerde luierzakjes gebruik.
  • Babyfoon Wij hadden eerst een babyfoon tweedehands gekocht, maar deze ging kapot voordat ik bevallen was. De afgelopen 6 maanden hebben wij geen babyfoon gehad. We legden Joas vaak slapend in bed. Binnenkort willen we wel een babyfoon gaan aanschaffen, omdat Joas nu zelf in bed in slaapt valt. Ik wil graag een beetje een idee hebben hoe lang hij slaapt.
  • Flessenwarmer Flesjes kun je prima maken met een mix van warm en koud water. Dit doen wij onderweg. Thuis warmen we het water gewoon op in de magnetron.
  • Magnetronsterilisator Wij koken de flesjes gewoon ouderwets uit in een pan met water.

Welke dingen heb jij bewust niet aangeschaft?

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s