Mijn strijd tegen de zwangerschapskilo’s #2

Vanaf 1 januari ben ik bezig met gezonder eten en meer sporten. Het doel is om mijn zwangerschapskilo’s (+ een beetje extra) eraf te sporten. Inmiddels zijn we nu ruim 10 weken op weg zijn en vandaag een korte update over de stand van zaken.

Klik hier voor deel 1

De afgelopen twee maanden stonden in het teken van het creëren van een gezondere levensstijl. Peter en ik zijn op meerdere vlakken echte levensgenieters waaronder dus ook met eten. Eten staat bij ons voor gezelligheid. Dit was dan ook hetgeen dat als eerste aangepakt moest worden. Lekkere dingen werden vervangen door “gezonde” tussendoortjes en er kwam meer groente op tafel en meer fruit in de fruitmand. De maand januari was er helemaal niets lekkers hier in huis te verkrijgen, in de maand februari hebben we dat iets meer los gelaten en mochten we van onszelf in het weekend iets lekkers. Zoals een ijsje, een lekker toetje, een keer friet eten enz. Ik merk sinds de afgelopen week dat we weer even terug naar af moeten, want er komen weer teveel lekkere dingen in huis. En als het eenmaal in huis is…

Ten tweede moest ik (weer) gaan sporten. Ik ben van mijzelf niet zo’n sportief type, maar heb vroeger wel altijd wat aan sport gedaan. Ook voor en aan het begin van mijn zwangerschap (toen ik nog niet wist dat ik zwanger was) heb ik meerdere keren per week gesport. Tijdens mijn zwangerschap heb ik helemaal niet gesport. Het eerste trimester was ik te moe en daarna had ik er geen zin meer in. Hihi. Sinds begin januari ben ik goed bezig (al zeg ik het zelf) en ga ik 2x per week sporten. Wij hebben een sportschool met kinderopvang dus op maandagochtend gaat Joas even een uurtje op die opvang spelen en kan ik sporten. De tweede keer sporten doe ik op een avond, meestal woensdagavond. Het is fijn om bezig te zijn en ik merk dat het ook echt werkt. Ik voel me fit! Het is niet zo dat de kilo’s eraf vliegen, dat duurt bij mij altijd wat langer, maar ik ben wel bezig om vet om te zetten in spieren. Vind ik stiekem belangrijker. Daarnaast kan ik weer wat strakkere kleding aan zonder voor aap te lopen en zakt mijn broek inmiddels naar beneden en dus hijs ik die de hele dag door op. Haha. Er is dus qua kilo’s niet zoveel vooruitgang maar wel in mijn omvang.

De afgelopen maanden ben ik wel tegen dingen aangelopen die mij niet echt helpen bij het afvallen. Zoals ik net al schreef duurt het bij mij lang voordat kilo’s eraf gaan. Waar sommige mensen 3 kilo per week afvallen mag ik blij zijn met 2 kilo per maand, als ik dat al haal. Daarnaast ben ik een slechte drinker. Ik kan zo een paar uur achter elkaar niets drinken. Meestal merk ik pas aan het einde van de dag dat ik te weinig gedronken heb, want dan krijg ik hoofdpijn. Hoe erg ik mijn best ook doe, het blijft een leerpunt. Het laatste puntje dat ook niet echt in mijn voordeel werkt; ik kan geen/slecht maat houden. Bij een bakje chips kan ik beter niks nemen dan bijvoorbeeld 5 chippies. Zodra ik die 5 op heb wil ik MEER! Valkuiltje hoor..

Om een lang verhaal kort te maken, we zijn lekker bezig. Ik sport 2x in de week en vind dat prima. Qua eten kan het allemaal nog weer iets strakker in het regime. Even geen lekkere dingen meer voor mij! En weer meer groenten in het weekmenu! We hebben nog even te gaan voordat het weer zomer is. Ik hoop met Joas zijn verjaardag toch wel weer tevreden te zijn met hoe ik eruit zie!

Liefs,

Simone

2 gedachten over “Mijn strijd tegen de zwangerschapskilo’s #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s