Een dag uit het leven van..

Vandaag neem ik je mee in een dag uit ons/mijn leven. De dag waarop ik dit schrijf is donderdag 1 maart 2018. Ik heb momenteel vakantie en ben dus vandaag een dag met Joas. Lees je mee?

6.15uur. Peter zijn wekker gaat. Hij moet gewoon werken vandaag. Langzaamaan word ik ook wakker. Het doet wel zeer vandaag, ik moet van ver komen.

6.30uur. Joas wordt op werkdagen altijd rond deze tijd wakker. Zo ook vandaag. Ik ga even bij hem kijken en maak een fles voor hem.

6.45uur. Joas krijgt zijn eerste fles van vandaag. Op de dagen dat we vrij zijn leggen we hem na deze eerste fles weer terug in zijn bed. Soms slaapt hij nog even verder, een andere keer ligt hij gewoon lekker (te kletsen). Wat heel fijn is, is dat we dan zelf ook nog even terug in bed kunnen. Het is tenslotte toch een vrije dag. Vandaag besluit Joas om gewoon lekker in bed te liggen en af en toe een verhaal te vertellen.

8.45uur. Joas heeft er genoeg van om in bed te liggen. Ik heb nog even lekker een klein tukkie kunnen doen dus ik voel me uitgerust. Na een schone luier, haal hem nog even naar ons bed. Even samen kroelen in het grote bed. In mijn verlof deden we dat zo vaak maar nu komt het er de laatste tijd weinig van, dus ik geniet! We sturen gekke filmpjes naar papa en knuffelen veel!

9.10uur. Tijd om uit bed te gaan. We gaan naar beneden toe. Joas speelt even op de grond met wat speelgoed en ondertussen maak ik mijn ontbijt en zijn fruithap klaar. Ik ga vandaag voor twee boterhammen in plaats van yoghurt, heb ik zin in. Joas krijgt stukjes mandarijn en banaan. Hij kan al goed kauwen dus ik hoef niet alles meer te pureren, fijn!

9.45uur. Na mijn ontbijt en Joas zijn fruithap is het tijd om wat in het huishouden te doen. Vandaag is de bovenverdieping aan de beurt. Als ik boven aan het schoonmaken ben, speelt Joas altijd op het vloerkleed in zijn kamer. Hij tijgert sinds kort naar achteren dus ik vind hem elke keer op een andere plek terug. Meestal met zijn voeten ergens tegenaan, want op een gegeven moment kan hij niet verder meer naar achteren. Ik begin vandaag met Joas zijn kamer want nu is hij nog wakker. De andere kamers kunnen ook als hij slaapt. Daarna ruim ik de bovenverdieping op, zoek ik de was uit en zet een was aan. Is dat ook weer gedaan.

10.10uur. Joas begint moe te worden en begint een beetje te miepen. Het is nog iets te vroeg voor een fles dus ik besluit hem vast aan te kleden. Ook smeer ik hem lekker in met crème. Hij heeft al een droge huid maar met dit weer zeker.

10.30uur. Tijd voor fles 2. Hij krijgt zijn slaapzak al aan, want dan kan ik hem zo na het drinken gelijk in bed leggen voor zijn lange slaapje.

10.45uur. Zo. Die ligt. Voor mij is het dan nu tijd om wat in het huishouden te doen. Ik stof onze slaapkamer en de badkamer, ik vouw de was weg en ruim deze gelijk op. Daarna ruim ik het beneden op, ruim de vaatwasser in en uit en maak ik de flesjes van Joas schoon. Dit alles doe ik in mijn kloffie, vind ik gewoon lekkerder haha.

11.50uur. Tijd voor een kopje thee en een fruitje. Als het goed is slaapt Joas zeker nog een half uur tot een uur dus ik werk deze blog bij en kruip met een dekentje en een kop thee even op de bank totdat Joas wakker wordt. Ik kijk wat vlogs en struin Instagram af.

13.00uur. Joas is nog niet wakker, dus ik besluit om even onder de douche te springen en me daarna aan te kleden. Daar wordt hij natuurlijk wel wakker van, maar dat mag ook wel na bijna 2,5uur.

13.20uur. Tijd voor lunch. Terwijl ik ons brood smeer krijgt Joas vast een paar broodkortsjes, heeft hij wat te knagen. Vandaag krijgt hij 1 helft met boter en smeerworst en de andere helft met boter en appel/perenstroop. Hij eet het bijna helemaal op. Hij kan er zo heerlijk van smullen.

14.00uur. We gaan ons klaarmaken om naar mijn vriendin te gaan. Zij heeft ruim 3 weken geleden ook een zoontje gekregen en we gaan weer even bij hem spelen (Joas) en met hem knuffelen (ik). We kletsen gezellig bij en ik knuffel met de kleine man. Joas krijgt daar zijn 3e fles en speelt wat op de grond.

16.30uur. Omdat we toch al in Krimpen zijn, Peter niet thuis eet en er bij mijn ouders tegenover geschaatst kan worden, rij ik langs mijn ouders. Zo kan ik na lange tijd weer even op de schaats terwijl er binnen lekker warm met Joas geknuffeld wordt.

17.00uur. Terwijl mijn broertje dus met Joas knuffelt, gaan mijn moeder en ik even het ijs op. Dat is lang geleden, maar we kunnen het nog!

17.30uur. Na het schaatsen weer naar binnen om zuurkool te eten. Past helemaal bij dit weer. Joas krijgt een groentenhapje van wortel.

18.30 Na het eten gaan we weer naar huis en begint ons avondritueel. Binnenkort komt hier een wat uitgebreidere blog over, dus stay tuned.

19.15uur. Joas ligt op bed en nu slaapt hij (over het algemeen) tot de volgende ochtend. Peter is ook nog niet thuis en dus betekent dat, dat ik met een kop warme thee onder een kleedje de bank op kruip en wacht tot Peter er weer is. Ik kijk wat programma’s terug en bekijk allerlei vakanties voor de meivakantie. Heb ik nu echt even mooi de tijd voor.

21.50uur. Tijd om naar bed te gaan. Ik hou ervan om nog even lekker in bed te liggen voordat we gaan slapen. Zeker met deze koude temperaturen is het heerlijk om je bed lekker warm te maken voordat je gaat slapen. Daarnaast heb ik veel slaap nodig. Dit had ik als kind al en dat is nooit meer over gegaan. Ik doe het het beste op minstens 9 uur slaap en het liefst 10 of 11 uur. Welterusten!

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat je het leuk vond om een dagje met mij mee te kijken. Fijne week gewenst en tot de volgende keer!

Liefs

Simone

Een gedachte over “Een dag uit het leven van..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s