Joas | 7 maanden

Ons kleine vriendje was gisteren 7 maanden. Al 7 maanden zijn wij een gezinnetje van drie. In deze update kun je lezen hoe het met hem gaat!

Mijn verhaal voor jou

Wat heb jij veel geleerd de afgelopen maand! Al eerder schreef ik dat je een echte ontdekker bent, de hele wereld is reuze interessant. Sinds een week of 2 probeer je op handen en knieën te zitten. Je gaat nog niet vooruit, maar het lukt je wel steeds langer om zo te blijven zitten en heen en weer te wiebelen. Papa en mama zijn benieuwd wanneer je echt vooruit gaat.

Je begint steeds meer vaste voeding te eten. Tot nu toe vind je alles even lekker. Alleen van avocado ga je vies kijken, dat voelt gek in je mond. Ik vind het heerlijk om samen met je te lunchen. Je geniet van de boterham die je krijgt. Een heerlijk tafelmomentje samen!

Je hebt ontdekt dat mensen gevoelens hebben. Als we een gezellig gesprek voeren gier je het uit van het lachen. Je probeert je te mengen in gesprekken, er bij te horen. Sowieso gier je het vaak uit van het lachen want je bent een echte lachebek. Er zijn maar weinig momenten dat je echt moet huilen.

Afgelopen week heb je je 2 boventanden erbij gekregen. De tandenteller staat nu op 4!

Lengte en gewicht

Joas zijn lengte en gewicht weet ik op het moment niet. We hoeven pas in april, met 8 maanden, weer naar het consultatiebureau. Wel weet ik dat hij het goed doet op vaste voeding en dat hij nog steeds mijn grote jongen met lange benen is. Qua kleding zijn we helemaal over naar maat 74. Bovenkleding valt soms nog wat ruim bij hem, maar qua broeken is 74 prima. Ik denk zelfs dat qua lengte sommige broeken maat 80 beter zouden zitten, maar daarvoor is Joas nog veel te smal. Die maat zakt van zijn kont.

Voeding en slapen

Twee weken geleden kon je een artikel lezen over hoe een dag van mij met baby eruit ziet. Hierin kun je ook een beetje Joas zijn ritme zien wat betreft eten en slapen.

De grootste ontwikkelingen die we hebben doorgemaakt de afgelopen maand is dat Joas nu 4 flessen krijgt en ’s nachts bijna klokje rond slaapt. Eerst gaven we om 23u nog een voeding, maar in mijn vakantie hebben we gekeken of Joas die eigenlijk nog wel echt nodig had. We moesten hem om 23u namelijk steeds uit een hele diepe slaap halen. Naast de 4 flessen die Joas krijgt eet hij op dit moment ’s ochtends wat fruit, rond lunchtijd een boterham en aan het einde van de middag een groentehap met groenten en aardappel.

Ontwikkelingen die je maakt

  • Je hebt ontdekt dat je een tong hebt. Die gooi je onbeperkt (heel oncharmant) de hele dag door naar buiten
  • Je krijgt nu meer vaste voeding. Een fruithapje, een boterham en een groentenhap. Je eet alles wat we je geven en laat duidelijk merken als je iets niet lekker vindt
  • Je tijgert achteruit en gaat zo de hele kamer door. Tot je op een gegeven moment niet meer verder naar achteren kunt
  • Je maakt de beginstappen om te kunnen kruipen.
  • Je klets heel wat af. Soms lijkt het net of je ons napraat. Ook beginnen sommige klanken steeds meer op “echte” woorden te lijken
  • Je hebt aandacht voor details. Vooral labeltjes in kleding zijn reuze interessant
  • Je hebt ontdekt dat als er bijvoorbeeld een doek over je speelgoed ligt, het er nog wel is. Je tilt de doek dan zelf op.
  • Je kunt nu ook terugrollen van buik naar rug. Je vindt dit alleen niet zo fijn.

Benieuwd naar Joas zijn andere updates?

5 gedachten over “Joas | 7 maanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s