Plog #1: Een dagje thuis

Vandaag een extra blog, namelijk mijn allereerste plog. Ik vind het zelf leuk om plogs te lezen op andere blogs, dus ik dacht… laat ik dat ook eens proberen. Ik ben heel benieuwd of het jullie bevalt en hoe het mij bevalt. Dus kijk gezellig mee en laat me weten wat je hier van vind.

Ik plog mijn vrije dag, dinsdag 27 maart 2018

Goedemorgen! Om 6.15u gaat Peter zijn wekker en meestal wordt Joas daar ook wakker van, maar vandaag een beetje ‘geluk’. Hij slaapt een half uurtje langer door. Ik maak beneden een fles en ik geef deze op het grote bed. Joas gaat na deze fles namelijk altijd nog even terug naar bed.

Joas ligt weer met een volle buik in bed, Peter is naar zijn werk, dus dit slaaphoofd duikt ook nog even terug in bed. Dat mag op je vrije dag!

Deze kleine man moet nog erg wennen aan de zomertijd. “Normaal” slaapt hij nu en uurtje of hij slaapt niet, maar vandaag slaapt hij tot half 10!!! Ik schrik dan ook rond die tijd wakker. Oeps. Hij ligt op zijn buik op mij te wachten. Schattig! Dit dekbedovertrek heeft mijn moeder trouwens gemaakt. Zo leuk!

Snel naar beneden om te ontbijten en een fruitje te eten. Ik ga voor 2 boterhammen met duo penotti en Joas krijgt mango. Eetsmakelijk!

Terwijl Joas op de grond speelt raadpleeg ik even Oei ik groei. Ik denk dat Joas namelijk in een sprong zit. Veel dingen uit het boek komen overeen met hoe het nu gaat, dus dat wordt gewoon extra veel knuffelen en er zijn voor hem! Hallo sprong 6.

Dan is het tijd om wat in het huishouden te doen. Ik stof Joas zijn kamer terwijl hij probeert Nijntje te pakken te krijgen. Heerlijk nog even in pyjama. Op vrije dagen mag dat!

Na Joas zijn fles van 11.00u leg ik hem weer op bed, ondanks dat hij net lang geslapen heeft is hij wel heel moe. Ik ruim de bovenverdieping verder op, zoek de was uit en daarna stort ik me beneden op deze mand met strijk.

Joas besluit geen slaap nodig te hebben, dus ik haal hem maar weer uit bed, ik ga even douchen en daarna is het tijd om te lunchen. Voor mij een carpacciosalade. Voor de kleine man een boterham met Hüttenkäse en wat korstjes.

Na de lunch leg ik Joas op bed. Deze keer gaat hij gelukkig wel slapen. Ik besluit om het avondeten vast voor te bereiden. Scheelt mij straks tijd. Het wordt lasagne vandaag.

Terwijl de lasagnesaus staat te prutten, tik ik even wat blogs. Heb de laatste tijd veel inspiratie. Fijn!

Als Joas rond half 3 weer wakker wordt is het wel hoog tijd om hem eens aan te kleden. We gaan voor deze outfit.

Ik wil er toch even uit vandaag maar het is vies weer. Ik besluit om naar Alblasserdam te rijden want daar is het winkelcentrum overdekt. Ik dacht dat dat heel groot was, maar dat viel een beetje tegen.

Etenstijd voor de baby. Vandaag voor het eerst lasagne. Hmmm dat gaat er wel in.

Mijn schoonzusje at bij ons en na het eten knuffelen Joas en zij nog even.

Tot slot sluit ik de dag af met een avondje Bijbelstudie. Vanuit de kerk hebben we een huiskring met mensen tussen de 23 en 35 jaar oud. Fijn om met elkaar over verschillende onderwerpen te praten.

Bedankt voor het lezen en wie weet tot de volgende keer!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s