Werkende mama: hoe bevalt dat?

Inmiddels is mijn verlof alweer bijna 4 maanden voorbij en ben ik volle bak bezig in mijn groep 3. Vandaag vertel ik je hoe ik het ervaar om werkende mama te zijn.

Al eerder schreef ik dat ik een leuker mens ben als ik werk.Ik hou blijkbaar meer van ritme dan ik dacht en na bijna 4 maanden merk ik dat ik het fijn vind om te weten waar ik grotendeels aan toe ben op een dag. Ik heb nu vaste dagen voor bepaalde dingen en dat geeft rust. Rust in mijn hoofd en rust in mijn huishouden.

Ik werk 3 dagen per week en ik merk dat dat precies goed is. Mijn werkdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag. Woensdag een korte dag, de andere dagen lange dagen. Drie dagen werken vind ik precies goed! Het merendeel van de week ben ik thuis (4 dagen) en de andere dagen doe ik iets wat ik leuk vind en daar krijg ik dan ook nog eens voor betaald. Top!

In het begin vond ik het wel moeilijk om balans te vinden tussen werk en privé. Voordat Joas er was deed ik nog wel eens wat voorbereidingswerk thuis, maar nu hij er is wil ik dat echt gescheiden houden en thuis niks meer te hoeven doen. Net na mijn verlof las ik nog wel eens mijn mail, maar dat doe ik nu ook niet meer. Vrijdagmiddag om 16u gaat mijn werkmail uit en woensdagochtend kijk ik er pas weer op. Dit helpt me om in mijn hoofd minder bezig te zijn met werken. Mijn werk is iets wat nooit ophoud en er is altijd genoeg te doen, maar het is ook wel eens goed.

Sinds ik weer werk besef ik nog meer hoe belangrijk mijn gezin is. Als ik klaar ben met werken vind ik het fijn om Joas weer op te kunnen halen en mee te kunnen nemen naar ons eigen huis. Heerlijk! Dat is extra leuk thuiskomen.

Ik geniet van ons gezin, maar ik geniet er ook van dat ik iets echt helemaal voor mezelf heb. Drie dagen in de week ben ik even niet alleen mama, maar ook juf. Een andere belangrijke verantwoordelijkheid. Mijn privé en werk vind ik goed te combineren en ik zou het niet anders willen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s