Joas | 8 maanden

En dat is 8! Vorig jaar konden we ons niet voorstellen hoe hij eruit zou zien… en vandaag de dag kunnen we ons niet meer voorstellen dat we het niet wisten. De afgelopen maand heeft Joas zich heel erg ontwikkeld. Je leest het allemaal in deze update.

Mijn verhaal voor jou

Je begint langzaamaan een echt boefje te worden met echte boevenstreken. Je kunt daarbij ook nog eens heel erg ondeugend kijken Spullen van papa en mama zijn veel interessanter dan je eigen speelgoed, dus regelmatig moeten we je afleiden of ergens anders neerzetten om te spelen.

We kunnen goed zien dat je echt een jongen bent. Je bent geïnteresseerd in auto’s die voorbij rijden in de straat, je speelt graag met je voetbal en je kunt echt wild doen.

Je laat duidelijk merken wat je wel en niet leuk vindt en wat je wel en niet lekker vindt. Je begint een duidelijke voorkeur te krijgen. Zo merken we dat je dol bent op een prakkie. Hier smul je van.

Vorige maand dachten papa en ik nog dat je nu wel zou kunnen kruipen maar dat is nog niet het geval. Je zit goed in kruipstand en weet hoe je je benen moet verplaatsen, maar je armen blijven nog achter. Om deze reden laat je je steeds naar voren vallen en zo kom je toch vooruit, op je eigen maniertje.

Het is ook niet zo gek dat het kruipen nog niet lukt. Je hebt de afgelopen weken namelijk veel geoefend om vanuit kruipstand zelf te gaan zitten. Het lukte af en toe een keertje, maar sinds 13 april kun je het echt. Sinds die dag doe je niet anders. Ik leg je op je buik neer en als ik me even omdraai zit je alweer. Knapperd!

Lengte en gewicht

Op 9 april zijn we naar het consultatiebureau geweest. Joas woog toen 10,6 kilo(!) en was 76,5e cm lang. De afgelopen twee maanden is Joas veel aangekomen. Zelf denk ik dat het komt doordat hij nu wel vast voedsel kan verdragen en hij er heerlijk van smult. Op het consultatiebureau deed ze een beetje moeilijk over dat hij zoveel was aangekomen. Zelf denken wij dat het allemaal wel goed zal komen in de loop der tijd. Joas zit nog steeds netjes in de groeicurve en nu is zijn gewicht beter in verhouding met zijn lengte dan 2 maanden geleden.

Qua kleding zitten we in maat 74/80. Bovenkleding eigenlijk grotendeels in 74, broekjes grotendeels in 80. Zo af en toe trek ik ook van bovenkleding 80 aan, dan kunnen we wat langer met de collectie doen!

Slapen en voeding

Met eten gaat het goed! Joas is een echte brood eter, dat vindt hij lekkerder dan avondeten. Momenteel krijgt Joas 2 flessen van 210cc water + 7 schepjes en 2 flessen van 180cc water + 6 schepjes. We “moeten” een voeding af gaan bouwen, dus daar zijn we langzaamaan mee begonnen. Tot nu toe gaat dit goed.

Joas krijgt naast zijn 4 flessen een fruithapje, 1,5 a 2 boterhammen met beleg en een avondmaaltijd. Als toetje krijgt hij soms een beetje kwark, maar niet elke dag. Meer over Joas zijn voeding kun je lezen in mijn blog daarover (KLIK).

Met slapen gaat het ook goed! Na de overgang naar zomertijd duurde het soms wat langer voordat hij in slaap kwam maar voor de rest ging dat prima en was ons ritme zo weer om.

Joas slaapt s nachts 10 a 11 uur en overdag ongeveer 3 a 4 uurtjes. De ene dag doet hij 2 slaapjes, de andere dag 3. Hij zit nu een beetje in de overgang naar 2 slaapjes.

Ontwikkelingen die je maakt

  • Je zit sinds eind maart heel stevig
  • Je kunt vanuit kruipstand gaan zitten
  • Je hebt een eigen manier gevonden om vooruit te komen . Het is een combinatie van tijgeren en kruipen
  • Je begint steeds meer voorkeur te krijgen voor eten. Sommige dingen vind je vies en bij andere dingen eet je nog net je vingers niet op.
  • Niks is meer veilig in huis. Als je het ergens op gemunt hebt, ga je er helemaal voor.
  • Je kunt je erg goed alleen vermaken. Soms heb je niet eens speelgoed nodig en klets je er lekker op los (tegen de bal, een mand, de deur)

Benieuwd naar Joas zijn andere updates?

4 gedachten over “Joas | 8 maanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s