En weg is hij….

En dan opeens komt het besef daar.. Mijn kleine baby is weer een stukje minder klein!

Zoals sommigen misschien wel weten sta ik bij elke mijlpaal als een overenthousiaste moeder te springen en Joas ontzettend aan te moedigen. Inmiddels ben ik er wel achter dat ik niet echt een babymama ben. Ik vind dat hele kleine heel schattig en lief hoor, maar vooral bij een ander. Ik vind de ontwikkelingen van zo’n kleintje te leuk! En wat gaan die ontwikkelingen in dat eerste jaar snel! Nu moet ik zeggen dat Joas ook best een vlotte Harry is en het liefst allerlei dingen zou doen die hij nog helemaal niet kan. Ik heb ook geen idee van wie hij dat heeft. Haha.

Maar nu is het dus zo ver. Onze “baby” kruipt!!!!! Hij gaat ineens als een malle die hele kamer door. Al weken dachten we dat hij zou gaan kruipen, maar ik had al op internet gelezen dat het best even duurt vanaf het moment dat ze op handen en knieën zitten tot het moment dat ze ook echt daadwerkelijk gaan kruipen. Op maandag 30 april stond ik in de keuken even wat druifjes te eten en daar kwam meneer hoor. Waar hij eerst alleen snapte hoe hij zijn benen vooruit moest krijgen gingen nu ook zijn handen mee. De eerste paar keer gleed hij nog een beetje weg over de gladde vloer, maar inmiddels gaat hij als een speer. Soms sneller dan je denkt.

En nu gaat het echte opvoeden dan beginnen, want alle dingen van papa en mama zijn natuurlijk vele male interessanter dan dat “saaie” speelgoed van hemzelf. Sommige dingen heeft hij nu wel gezien. Nee wat echt interessant is zijn tassen, laatjes, deurtjes en bloempotten. Daar ontdek je de wereld. En daar begint dus ook voor papa en mama het opvoeden. Wat best nog lastig is! Joas herkent nog niet echt zijn naam (of hij doet alsof) en als hij dan een keer op zijn naam reageert lacht hij zo ondeugend naar je dat je spontaan de slappe lach ervan krijgt. Nog niet echt op de consequente tour dus. Achja, ook dat zal vast wel goedkomen!

Voor nu is het dus voor ons echt oppassen geblazen.We kunnen niet zomaar meer even naar de wc of boven even wat opruimen, want hij is je zo achterna of hij doet dingen die wij niet helemaal oké vinden. Het is een lekker ondeugend ventje die we vanaf nu dus ook echt in de gaten moeten houden.

Hoe oud was jouw kindje toen hij/zij kroop?

Liefs,

Simone

Een gedachte over “En weg is hij….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s