Plog #7: Vakantie in Portugal

Goedemorgen en leuk dat je er weer bent voor een nieuwe plog. Vandaag een beetje anders dan anders, want afgelopen dinsdag spendeerden wij onze dinsdag in jawel… Portugal. Het is momenteel namelijk meivakantie en dus genieten wij van de zon. Lees je weer mee?

Rond 7 uur (Nederlandse tijd) wordt Joas wakker en krijgt hij een fles. We proberen met zijn flesjes enigzins de Nederlandse tijden aan te houden, zodat we straks thuis weer/nog ons ritme hebben. Voor hier betekent dat dat we redelijk vroeg wakker zijn elke ochtend, maar als dat het ergste is… We hebben een tijdsverschil van 1 uurtje, dus het is hier ongeveer 6.00uur.

Na de fles speelt Joas op de grond met van alles en nog wat. Vooral alles wat geen speelgoed is, heeft zijn voorkeur.

Peter gaat met Joas naar beneden en ik spring even onder de douche. Daarna trek ik dit jurkje (van The Sting) aan.

Om 8.00uur (Portugese tijd) staan we voor de deur bij de ontbijtzaal. Tijd voor een ontbijtje. Joas krijgt wat fruit. Ideaal dat hij er nu bij kan zitten en ook wat kan eten. Dat was vorige vakantie wel anders.

Uitzichtje tijdens ons ontbijt. Het is een beetje bewolkt vandaag (helaas) en om die reden gaan we straks shoppen in een shoppingcenter. Stiekem niet erg!

We zijn wat vroeg dus de winkels zijn nog niet open. We maken even een tussenstop bij een super mooi strand in de buurt van Albufeira. Dit strandje heet São Rafael. Prachtig hier!

Even een selfie!

Zoek Peter..

En nog even de andere kant. Net zo mooi!!

Shoppingtime! Het is een beetje het idee van Bataviastad en Rosada. Daar gaan we in Nederland ook regelmatig heen, dus we vermaken ons hier wel.

Lekkere gezonde lunch… Moet kunnen in de vakantie toch? We hadden dit alles trouwens voor maar 11 euro. Bizar hoeveel verschil daarin zit in vergelijking met Nederland!! Een McFlurry koste hier maar €1.75. In Nederland betaal je daar veel meer voor… En ik kan het weten haha.

Joas kreeg bij de Mac een ballon. Ik snap nu waar de uitdrukking “als een kind zo blij” vandaan komt!

Als we weer terug op het park zijn gaan we met zijn drietjes zwemmen. SMELT! Onvoorwaardelijke liefde voor dit mannetje.

Middagsnack.

Joas slaapt hier overdag niet zo heel veel en is dus ’s avonds best heel erg moe. We zorgen ervoor dat hij om zijn “normale” Nederlandse tijd eet en doen hem daarna even lekker in bad. Even het chloor er af spoelen en (eerlijk gezegd) tijd rekken om zijn avondeten even te laten zakken voordat hij zo zijn laatste fles krijgt.

Laatste flesjes tijd. Team blauw/wit op je beeldscherm.

Zodra Joas op bed ligt gaan wij eten. Op de foto lijken het net hondenbrokken, maar dit is dus een broodje met kebab. Heerlijk!

En omdat we vandaag toch al zo lekker gezond bezig zijn….

Als alles is opgeruimd hebben we tijd om te relaxen. Echt even vakantie houden. Met een baby ben je wat meer aan je appartement gekluisterd ’s avonds, maar mij hoor je niet klagen. Ik vind dat stiekem heel fijn. Ik trek een lekker chille broek aan en bekijk wat dingen op mijn telefoon. Met een kopje thee uiteraard.

Als we naar bed gaan, ga ik nog even bij Joas kijken.Nu we met zijn drietjes op één kamer slapen kan dat. Heerlijk! Slaap lekker vriendje

Bedankt weer voor het lezen! Fijn weekend verder en maandag staat er weer een blog online. Dit keer over mijn eerste moederdag!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s