Mijn eerste moederdag

Terwijl jullie dit lezen is het (waarschijnlijk) maandag 14 mei 2018. Een doodnormale maandag. En gisteren was het een doodnormale zondag, alhoewel…. Gisteren was het moederdag! En voor mij mijn allereerste!

Hoewel ik andere gelegenheden veel belangrijker vind dan moederdag, is het toch wel even een momentje om bij stil te staan. Want hoewel alle vrouwen vrouw zijn, zijn niet alle vrouwen mama. Moeder zijn is een enorme verantwoordelijke taak. Een taak die echt niet altijd over rozen gaat. Een taak waarbij je veel moet ‘opgeven’, een taak die je voor altijd verandert. En toch zou ik het niet willen missen. Want naast dat het soms zwaar en moeilijk is, vind ik het ook echt één van de mooiste dingen die er maar is.

Moederdag is voor de één heel belangrijk, voor de andere minder. Sommige mensen worden er even extra aan herinnert dat zij geen moeder meer hebben of (nog) geen moeder zijn. Naast dat het voor sommigen dus een hele leuke dag is, heeft deze dag voor anderen een zwaardere lading. Voor mij was moederdag voorheen de dag dat ik mijn moeder een cadeautje gaf en sinds 6 jaar dat ik ook een bezoekje breng aan mijn schoonmoeder. Maar dit jaar was het allemaal even anders….

Waar ik voorheen dus langs mijn moeder en schoonmoeder ging, deden we dat dit jaar niet. Mijn allereerste moederdag ‘ vierde’ ik namelijk in Portugal. Samen met mijn twee mooie mannen zaten we 10 dagen aan de zuidkust van Portugal en op het moment dat je dit (waarschijnlijk) leest, zitten we in het vliegtuig terug naar huis. Even geen bezoekjes voor ons dus dit jaar, maar een momentje met zijn drietjes. Mijn gezin en ik!

Bovenstaand cadeau had Peter voor mij gekocht namens Joas, dat vind ik echt ontzettend leuk en lief! Het is een mok die helemaal zwart is en zodra er heet water in zit, verkleurt de mok en wordt de foto en tekst zichtbaar. Daarnaast zat er nog een überschattige kaartje bij met de volgende tekst: “lieve mama. Vandaag uw eerste moederdag. Ik ben super trots. Ik hou super veel van u. Liefs Joas” SMELT!

Ook had Joas op het kinderdagverblijf een cadeautje voor mij gemaakt. Het cadeautje zat mooi ingepakt en toen ik het eind april kreeg, moest ik me even inhouden om het niet uit te pakken. Ondanks dat Joas er totaal nog niets van snapt voelt het toch niet tof om het dan al eerder uit te pakken. Zoals je ziet heeft hij ontzettend zijn best gedaan om er iets moois van te maken en als moeder ben je toch echt heel trots hierop? Ik wel! In het zakje zaten van die hartjes snoepjes. Zo leuk!

Wat kreeg jij voor (jouw eerste) moederdag?

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Mijn eerste moederdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s