Joas | 9 maanden

Iets langer dan 9 maanden zat hij in mijn buik en nu is hij alweer 9 maanden bij ons! Het gaat opeens zo hard! Het wordt gewoon een echt mini-mensje.

Mijn verhaal voor jou

We verbazen ons er elke keer weer over hoe snel je gaat en wat voor een ontwikkelingen je doormaakt. Echt alle clichés zijn waar! Maar wat vinden we het leuk om je, langzaamaan, op te zien groeien tot een dreumes.

Je kunt je heel goed verplaatsen in ruimtes. Niets is meer veilig in huis. Eerst dachten we dat je het tijgeren over zou slaan, maar toen je net 8 maanden was deed je het toch. En snel dat je gelijk ging. Zou je misschien kruipen overslaan dan? Maar ook kruipen leerde je de afgelopen maand. Je kon al een tijdje op twee knieën naar voren schuiven, maar sinds 30 april gingen ook je handen mee. In een paar dagen tijd ging je van beginnend kruipen naar super snel kruipen.

Afgelopen maand was je voor het eerst echt ziek. Je wilde niet eten, niet drinken en niet spelen. Je was totaal niet jezelf. Na een bezoekje aan de huisarts kwamen we erachter dat je oorontsteking had. Arm ventje. Gelukkig knapte je snel op.

Afgelopen maand heb je voor de tweede keer in je leven gevlogen. Gelukkig ging het weer super goed en hebben we heerlijk genoten van het mooie Portugal.

Lengte en gewicht

Hoe lang en zwaar Joas is, ik heb geen idee. Vorige maand woog hij 10,5e kilo dus ik denk ergens tussen de 10,5 en de 11 kilo.

Met kleding gaan we langzaam over op maat 80. Heel af en toe kan Joas nog maat 74 aan, maar over het algemeen draagt hij maat 80.

Slapen en voeding

In de vorige update schreef ik dat we van het consultatiebureau naar 3 flessen “moesten”. Eerst hebben we geprobeerd om dit langzaam af te bouwen, maar op 28 april hadden we toevallig een dag waarbij het zo uitkwam dat we maar 3 flessen gaven. En wonderbaarlijk genoeg ging dit super en drinkt Joas nu dus 3 flessen melk op een dag. Rond 6.30, 10.30 en om 19.00uur. ‘S middags krijgt Joas diksap/water met een tussendoortje erbij.

Overdag doet Joas nog 2 slaapjes. Het ene slaapje meestal een uurtje en het andere slaapje twee uur of langer.

Ontwikkelingen die je maakt

  • Sinds 30 april kun je kruipen
  • Je wil het allerliefste zelf eten, dus we mogen je niet meer voeren.
  • Je probeert je soms op te trekken, maar dit lukt nog niet altijd.
  • Als wij je staand langs, bijvoorbeeld, de bank zetten, kun je heel lang blijven staan.
  • Je weet heel goed dat je sommige dingen niet mag doen. Daarbij kun je heel onschuldig kijken.
  • Je probeert op handen en voeten te lopen in een soort yoga houding.

Benieuwd naar Joas zijn andere updates?

3 gedachten over “Joas | 9 maanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s