Ontzwangeren?!

Vorige week was Joas 9 maanden en dat betekent dat ik “ontzwangerd” ben. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Ze zeggen altijd ‘9 maanden op, 9 maanden af’. Eerst vond ik dit een verschrikkelijke opmerking, maar na mijn bevalling zag ik toch wel in dat ik echt even de tijd nodig had om weer te herstellen en weer ‘mezelf’ te worden.

Bij mij heeft mijn ontzwangeren niet echt 9 maanden geduurd, maar korter. Ik denk dat ik rond maart/ april me wel weer mezelf voelde en ik hem last meer had van hormonen. Uiteraard nog wel van hormonen (meestal rond mijn maandelijkse feestje) maar geen zwangerschapshormonen. Dit weet ik omdat mijn haar sindsdien niet meer in bosjes van mijn hoofd valt en omdat ik niet overal meer om hoef te huilen.

Het enige wat (nog) niet hetzelfde is als voor mijn zwangerschap is mijn gewicht en mijn vergeetachtigheid. Ik ben sinds mijn zwangerschap veel vergeetachtiger dan daarvoor en ik heb gehoord dat dit nooit meer goedkomt.. Dus we zien wel. Wat betreft mijn gewicht, daar ben ik sinds vorige week weer hard mee bezig!

Ik had dus best even tijd nodig om te ontzwangeren, maar ik vind dat het best netjes binnen de tijd gebeurd was. Nu ik me weer mezelf voel gaat het nog weer een beetje beter met mij een kan ik nog meer genieten van onze zoon!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s