Plog #9: Bijna-dreumes date

Goedemorgen en leuk dat je er weer bent voor een nieuwe plog. Mijn vrije dinsdag stond (weer) in het teken van het huis opruimen. Daarnaast kwam Joas zijn vriendje spelen en bakte ik voor het eerst van mijn leven zelf brood.

We beginnen de ochtend (zoals gewoonlijk) rond half 7 met een flesje voor Joas. Peter vertrekt naar zijn werk en ik leg Joas weer terug in zijn bed. Hij lag gisteren laat op bed dus os nog erg moe. Hij slaapt dan ook verder tot een uur of 8.

Lekker druk doen op het grote bed.

Als ik ga douchen speelt Joas met speelgoed in de badkamer. Hij kan zich goed vermaken en ik lekker douchen. Wat een gozer joh.. vooral die badeend in zijn mond doet het hem.

Rond half 9 is het tijd voor een ontbijtje en een fruitje. Een kopje thee en griekse yoghurt met sesamzaad voor mij en een geraspte appel voor Joas.

Joas speelt wat beneden en ik ruim de laatste spullen van ons weekendje weg op. Rond een uur of 10 begint Joas een beetje te miepen maar het is nog net te vroeg voor een volgende fles een een slaapje. Dus ik besluit hem even lekker te douchen . Tegenwoordig zet ik gewoon de straal aan en gaat meneer er zelf lekker onder zitten en spelen. Geen badje meer nodig dus. Ideaal!

Nadat hij gedoucht en wel met een volle buik op bed ligt voor een dutje, doe ik stiekem een dutje met hem mee. Af en toe blijf ik maar doorgaan en doorgaan. Even pas op de plaats.

Lunch! Joas krijgt twee boterhammen. De ene met boter en de ander met boter en chocopasta van de Kleine Keuken. Ik ga vandaag voor een roerbakei met groenten en spekjes. Na een weekend vol (vr)eten is dit wel weer even nodig.

Na de lunch komt Joas zijn vriendje Job (samen met zijn mama) op visite. Jobs mama en ik kennen elkaar van de zwangerschapscursus. De mannen schelen ruim 6 weken. Job en Joas zitten elke woensdag allebei op het KDV en je merkt dat ze elkaar (her)kennen. De jongens spelen heerlijk samen en Marleen en ik kletsen lekker bij.

Zodra Marleen en Job weer naar huis zijn en Joas op bed ligt voor slaapje twee, ga ik aan de slag met het bakken van een brood. Peter en ik zijn bezig met het 50 dagen dieet en dit is een koolhydraatarm brood wat ik zelf moet bakken. We zijn benieuwd!

Ook een klusje dat fijn is als Joas slaapt; een boodschappenlijst maken

En nog even lekker op de bank wat vlogjes kijken. Aankomende zaterdag gaan we de heg eruit halen. Wat een verschil zal dat zijn zeg!!

Het brood is klaar. Stiekem best een beetje trots. Nu hopen dat het smaakt

Rond een uur of 5 wordt Joas weer wakker en krijgt hij een lekker prakkie met aardappels en zuurkool. Na het eten speelt hij nog even met zijn ballenboom totdat papa thuis is. Joas kreeg deze ballenboom van Sinterklaas en is nu oud genoeg om het te begrijpen, zo leuk!

Etenstijd voor papa en mama. Een recept vanuit ons dieet. Zuurkool met prei en spekjes. Het is heerlijk.

Na het eten haal ik wat boodschappen want we hebben weinig meer in huis. Heerlijk weer zo’n gevulde koelkast.

Lunch voorbereiden voor morgen. Rucola met gerookte kip, tomaat, komkommer en zelfgemaakte honingmosterdsaus. Jum. Nu al zin in.

De rest van de avond hangen Peter en ik samen op de bank en kijken wat tv. We zijn allebei moe dus duiken vroeg ons bed in. Morgen weer werken.

Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende blog/plog

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s