Mijn strijd tegen de zwangerschapskilo’s #3

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update plaatste over het afvallen na mijn bevalling. Vandaag neem ik je verder mee in dit avontuur.

Bron foto: http://www.pixabay.com

Lees ook: Strijd tegen de zwangerschapskilo’s en Strijd tegen de zwangerschapskilo’s #2

Vanaf januari ben ik begonnen met sporten. Het doel was om wat kilootjes af te vallen die waren blijven hangen van mijn zwangerschap. De maand januari ging top, februari ging ook nog wel, maar vanaf maart vielen we terug in oude gewoontes en kwamen er weer steeds meer lekkere dingen in huis, die ook binnen de kortste keren weer op waren. Ik kwam niet aan, maar viel ook niet af. Niet gek, maar wel vervelend, want ik wilde dit wel graag.

Eind april waren we er klaar mee. Dit kon zo niet langer. Op gewicht blijven is opzicht het probleem niet, maar echt kilo’s afvallen, dat wel. Peter en ik besloten na onze vakantie samen aan de slag te gaan met een dieet, zodat we meer een stok achter de deur zouden hebben. Handvatten om ons te helpen met het afvallen. Na lang struinen op Google kwamen we terecht bij het 50 dagen dieet. Dit is een dieet van 50 dagen waarbij er wordt geminderd in koolhydraten. Je mag nog steeds wel wat koolhydraten, maar gewoon een stuk minder. Daarnaast krijgt je veel meet goede vetten en eiwitten binnen. Het programma bestaat uit 7 weekmenu’s waarbij kant en klaar voorgekauwd staat wat je per dag mag eten. Er zitten allerlei recepten bij die gemakkelijk te maken zijn en zelfs ik lust de meeste dingen uit de menu’s. En geloof me, dat zegt wat! Wij hebben dit niet gesponsord gekregen, gewoon zelf betaald.

We zijn nu ongeveer twee weken bezig en we merken allebei zeker resultaat. Ik ben ongeveer twee kilo kwijt en dat voelt goed!. Ik vind het fijn dat je om de paar uur iets mag eten en de meeste dingen vind ik ook echt lekker. Het is uiteraard even wennen dat je geen brood en pasta meer eet, maar eigenlijk mis ik dat ook niet echt. Ik ben sowieso al niet echt een broodeter, dus brood kan me dadelijk gestolen worden. Ook vind ik het fijn dat we dit samen doen. Zo kunnen we elkaar toch net wat meer steunen en op het goede pad houden. Het is officieel een dieet voor vrouwen en dat betekent dat we het hier een daar voor hem een beetje aanpassen. En hij neemt vaak nog een extra tussendoortje, dan is het voor hem goed.

Ik ben heel benieuwd wat de komende vijf weken ons gaan brengen en wat het resultaat zal zijn. Ik hou jullie op de hoogte en hopelijk snel weer terug naar mijn oude gewicht. Dit dieet zegt dat 8 kilo het minimale resultaat is bij iedereen, dus we zijn benieuwd! Misschien toch nog slank(er) de zomer in!

Waren bij jou de kilo’s er snel weer af?

Liefs,

Simone

 

Een gedachte over “Mijn strijd tegen de zwangerschapskilo’s #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s