Plog #10: Slapen slapen en nog eens slapen

Ha! Wat leuk dat je er weer bent voor een nieuwe plog. Afgelopen dinsdag hadden Joas en ik een lekkere relaxte dag. Ik heb heel wat schoongemaakt en opgeruimd en lekker veel gespeeld met Joas. Die was namelijk niet helemaal fit! Lees je weer mee?

De afgelopen dagen was Joas ziek. Ik ga niet in details treden, maar laten we het erop houden dat er hier heel wat luiers doorheen zijn gegaan de afgelopen dagen en dat er heel wat wasjes zijn gedraaid. Waarschijnlijk een virusje opgelopen. Maar goed.. Joas at slecht, wilde alleen maar drinken. Met grote moeite kreeg ik er af en toe wat fruit en rauwkost in. Niet zo gek dus dat hij vamnacht om 2.00uur wakker werd van de trek. Met een klein flesje (en een dikke knuffel) was hij gelukkig alweer tevreden en sliep hij verder tot half 7.

Goedemorgen zonnetje!

Deze hebben we de afgelopen nachten wel nodig! Wat een hitte. Na de fles van half 7 leg ik Joas weer terug in bed en daar ligt hij lekker te kletsen.

Om half 8 is Joas echt klaar voor de dag. We knuffelen, stoeien en spelen nog even in het grote bed en rond 8uur gaan we naar beneden voor mijn ontbijt en zijn fruitje. Vandaag krijgt hij zijn fruitje een beetje vroeg, maar ach. Als dat het ergste is.

Zoals je misschien al begrepen had volgen Peter en ik een dieet en vanmorgen mag ik een meergranencracker met 30+ kaas en schijfjes komkommer en daarna een sinaasappel. Ik drink daar een kopje groene thee bij. Joas krijgt een mandarijn en een flesje diksap met ORS erin. Dat is een middeltje om niet uit te drogen. Het gaat al iets beter met hem, maar ik blijf dit toch nog even geven.

Tijd voor wat schoonmaakwerk! Ik ruim de vaatwasser uit en weer in en zorg dat de keuken netjes is. Zodra Joas weer in zijn ogen begint te wrijven leg ik hem in bed. Doordat hij nog niet helemaal fit is, wil hij veel slapen. Nou prima hoor ventje! Zodra hij weer op 1 oor ligt maak ik mezelf even heel nuttig. De keukenkastjes neem ik af met een droge en natte doek en de woonkamer wordt gestofd, gestofzuigd en gedweild.

Daarna neem ik eventjes rust, de vloer is toch nat en dus “moet” ik even wachten.

Ideaal momentje om de boodschappen even te bestellen. Dit is niet gesponsord, maar gewoon heel erg handig!

Als tussendoortje mag ik 4 schijfjes komkommer met gerookte zalm. Die zalm hou ik niet zo van, dus die vervang ik voor serranoham.

Voordat Joas weer wakker wordt, spring ik nog even snel onder de douche.

Ik kan het uitleggen… Door de vakantie en ons weekendje weg is er nog wat achterstallige was die opgeruimd moet worden. Alles ligt nu door elkaar dus ik sorteer eerst op dingen die gestreken moeten worden en dingen die opgevouwen moeten worden. Dat scheelt al een hoop. De dingen die opgevouwen moeten worden, vouw ik gelijk op. Met een half uurtje is deze berg gesorteerd.

Lunchtijd. Voor mij een broccolisoepje en voor Joas een boterham met boter en appel/wortel spread van Blue Band.

Blijkbaar valt de boterham nog niet zo goed bij Joas. Laten we het erop houden dat hij weer onder de douche kan en zijn romper gelijk in de wasmachine! Terwijl hij lekker doucht, vouw ik de laatste dingetjes nog weg.

Meneertje blijkt al snel weer moe te zijn en ik leg hem weer in zijn bed. Ondertussen chill ik hem even bij de ventilator. Onze tuin is nog 1 grote zandbak, dus daar kan ik niet in gaan liggen.

Mijn tweede tussendoortje is een sneetje roggebrood met 30+ kaas

Joas wordt rond 17.00 uur pas weer wakker en eet eventjes een rijstwafel. De lucht ziet er aardig dreigend uit een bij de eerste paar druppels zit meneer al voor de deur. Hij vind het erg interessant allemaal. Net zijn vader.

Daar zijn de eerste druppels…

Maar al snel gaat het een stuk harder. Het is rond etenstijd en ik kan het niet over mijn hart verkrijgen Peter door deze bui op de scooter naar huis te laten komen. Heel wat straten staan blank dus dat voelt niet oké. Ik mag Joas even bij de buren brengen en kan dan ondertussen Peter ophalen in Zwijndrecht.

Eenmaal thuis maak ik voor ons pizza omelet. Makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker!! Joas houd niet van ei en omdat zijn lijfje nog een beetje van slag is krijgt hij eem half potje groenten.

Na het eten rommel ik nog even boven en ruim wat spullen op. Ik leg de gevouwen was weg en ruim Joas zijn kast op. Dag maat 74!

Rond 19.15 is het toch weer aardig droog en opgeknapt. Snel breng ik Peter weer terug naar het station zodat hij de scooter naar huis kan rijden. Voelde toch niet tof om die daar vannacht te laten staan. Eenmaal thuis leg ik Joas snel op bed, want het is echt babybedtijd.

Morgen staat er een courgettesoep op het menu en die maken we vast. Daarna ploffen we op de bank voor masterchef.

We mogen nog een tussendoortje. Wat plakjes kaas en serranoham dit keer.

Net voordat we naar bed gaan, leg ik alvast de spullen voor morgen klaar die mee moeten naar het kdv. Dat scheelt morgenochtend weer tijd.

Bedankt weer voor het lezen! Voor de oplettende kijker.. het klopt dat ik vandaag niet met mijn hoofd in beeld ben geweest. Ik heb zo’n last van mijn hooikoorts dat ik niet echt toonbaar ben voor de buitenwereld. Nog een paar weken en dan is die verekte kriebel hopelijk weer over.

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s