Help! Mijn baby wordt een dreumes

De afgelopen dagen en weken begint het ons steeds meer op te vallen, onze baby is geen baby meer! Hij begint een echte dreumes te worden.

Motorische ontwikkelingen

Een paar weken geleden schreef ik hier al een blog over. Onze zoon kruipt. En inmiddels “vliegt” hij de hele kamer door, hij is sneller dan je denkt. Waar hij een paar maanden terug nog lekker op een kleedje kon liggen, met wat speelgoed om zich heen, is hij nu echt op boevenpad. Overal kruipt hij naar toe.

Naast kruipen heeft hij ook ontdekt hoe hij zich moet optrekken en hoe hij dan kan staan. Niet alleen bij de tafel, nee echt overal. En dat is prima, maar hij snapt nog niet dat een kopje thee/koffie heet is en hij daar niet aan kan en mag zitten. Opletten geblazen dus.

Ook wil hij alleen maar stapjes zetten aan je hand. Zodra je hem van je schoot laat glijden gaat hij niet (meer) zitten, maar blijft hij staan en wil hij stapjes zetten. Het liefst de hele kamer door.

Dreumesstreken

Naast de motorische ontwikkelingen merken we dat we een erg ondeugend kereltje aan deze wereld hebben toegevoegd. Zo wil hij alles zelf doen. Hulp is voor kleine kindjes, dus alles zelf doen. En dan vooral met eten. Elke hap die je in zijn mond stopt, haalt hij er weer uit om die hap vervolgens zelf weer in zijn mond te doen. Lekker fris! Dus de meeste dingen laat ik hem maar gewoon zelf doen. Is alleen iets meer schoonmaakwerk.

Daarnaast weigert hij om te eten. Sommige dagen vertikt hij het om te eten wat ik bedacht heb. Als het niet genoeg lijkt op ons eten is het per definitie al niet goed.

Tot slot kan hij zich ook echt aanstellen. Hij kan net doen of hij heel verdrietig is. Als je hem dan aankijkt met een bepaalde blik stopt hij ook meteen en zet zijn allergrootste glimlach op. Lekker ventje.

En begrijp me niet verkeerd hoor. Ik vind het fantastisch! Ik juich bij elke ontwikkeling maar het valt me gewoon op. Je merkt echt dat we (langzaam) richting zijn eerste verjaardag gaan en hij echt steeds minder baby wordt en steeds meer een lekkere ondeugende dreumes. Heerlijk! Het opvoeden is begonnen!

Wanneer merkte jij dat je kindje opeens “groot” werd?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s