Plog #11: Eventjes eruit

Ha! Leuk dat je er weer bent voor een nieuwe plog. Afgelopen dinsdag deden Joas en ik het weer eens rustig aan. Ik maakte wat dingen schoon, we aten lekker saampjes en we deden even een rondje over de winkels. Ik maakte overal foto’s van. Lees je weer mee?

We beginnen de dag dit keer om 7.30uur.. best lekker dat Joas even wat langer slaapt. Na een flesje in het grote bed gaan Joas en ik naar beneden om te spelen. Een speelgoedwinkel is er niets bij!

Terwijl Joas lekker speelt, is het tijd voor mijn ontbijtje. Griekse yoghurt met een mandarijn en een kopje thee.

Ehmm… wie voel ik daar bij mijn benen? Kijk ik onder de tafel, staat hij ineens zo.

Hij heeft de afgelopen week dus geleerd om zich op te trekken. Niks is meer veilig!

Ahh.. ik krijg opeens een dikke knuffel. SMELT! Sinds hij ziek is geweest komt hij af en toe even een knuffel geven. Het is wat hardhandig en meestal zo voorbij, maar we genieten er des te meer van.

Na het spelen en knuffelen is het tijd voor wat schoonmaakwerk. Het leukste kamertje is aan de beurt. Dat was namelijk iets té lang geleden. Falende huisvrouw hier. Maar goed.. het is weer schoon. Daar gaat het om.

Om half 10 krijgt Joas wat druiven. Hij is écht dol op fruit. Hij kan het de hele dag wel eten. Vooral druiven en mandarijn zijn favoriet op het moment. En uiteraard snij ik ze netjes in vieren.

Lekker zelf doen. Met een geïmproviseerde slab.

Tijd voor Joas zijn dutje. Ik doe ondertussen even wat dingen voor mijn werk. En daarna bestel ik de boodschappen.

Deze schoenen kregen we voor Joas geboorte van mijn neefje en nichtje. Echte Nike’s uit Amerika. We pasten ze even. Nog veel te groot, maar wel reuze interessant. Hij kan ze denk ik van de winter goed aan als hij (waarschijnlijk) kan lopen.

Wat zijn dat toch voor dingen aan mijn voeten?

Lunchtijd. Tosti met kaas voor Joas en roerbakei met spekjes voor mij. Jum!

Na het eten doen Joas en ik een rondje over Walburg, een winkelcentrum in Zwijndrecht. Lekker even bij wat verschillende winkels neuzen.

Al we thuis zijn doet Joas een dutje van ongeveer 2 uur en ik regel ondertussen wat dingen die nog geregeld moeten worden. Daarna rust ik ook even lekker uit.

Zodra Joas wakker is, ga ik even met hem in zijn schommelstoel zitten en kijken we naar de auto’s die de straat in rijden. Helemaal leuk vindt hij dat.

Zie hem zitten.. helemaal in trans van alles wat door de straat rijdt. Ik zie er overigens nog steeds crack uit door de hooikoorts. Hopelijk zijn de pollen snel weg.

Eenmaal beneden krijgt meneer een tussendoortje. Vandaag gaan we voor rozijntjes. Hij vindt ze heerlijk en stopt ze het liefst allemaal tegelijk in zijn mond.

Dinnerpreps voor de baby

Couscous met tomaat. Leek mij een lekker maaltje. Joas dacht daar toch even anders over. Hij trok zijn meest vieze gezicht en ik kreeg een paar keer ‘bah’ te horen. Oke, kan gebeuren. Hij had tenslotte nog nooit couscous op.

Omdat hij het echt niet gaat eten maak voor hem pasta met zelfgemaakte tomatensaus. Iets wat hij erg lekker vindt en altijd erg van smult. Altijd, behalve vandaag. Ook dit ging hij echt niet eten. Nou goed, dan niet. Inmiddels was ons eten ook klaar. Pangasiusfilet met prei uit de oven. En ja hoor. Dat was wat meneer wilde. Gewoon wat papa en mama ook hebben. Hoe kan het ook anders. De dreumesstreken beginnen nu toch wel te komen.

Omdat Joas nu erg laat heeft gegeten doe ik hem nog even lekker lang onder de douche om zijn eten even te laten zakken. Waar hij een paar weken geleden lekker onder de straal ging zitten, is hij nu op ontdekkingstocht. Hij heeft inmiddels ontdekt dat de douchedeur kan bewegen en probeert die dus de hele tijd te bewegen.

Zodra Joas op bed ligt, storten Peter en ik ons op deze zandbak. Er staat nog een kuub zand die erin moet. We kunnen het niet helemaal afmaken omdat er nog afval in de tuin ligt. Dat moet eerst eruit.

Wij kijken Masterchef terug.

Net voordat we naar bed gaan stel ik de wasmachine in zodat hij morgen klaar is als ik thuiskom uit mijn werk.

En daarna nog even 2 wassen ophangen. Huisvrouwtje ten top dit hoor. Hierna taai ik af en duik ik in bed. Mooi geweest voor vandaag!

Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende blog/plog.

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s