Joas | 10 maanden

En dat is 10! Vandaag is Joas 10 maanden oud. Zo langzaamaan gaan we richting zijn eerste verjaardag. Dat is over ongeveer 9 weken. Bizar!

Mijn verhaal voor jou

Lief, ondeugend ventje. De afgelopen maand heb je weer een hoop dingen geleerd. Motorische vaardigheden, maar ook cognitieve vaardigheden. Sinds 1 juni kun jezelf optrekken. Dit doe je dan ook te pas en te onpas. Overal waar je kan gaan staan, doe je dat. Ook wil je graag aan onze handen lopen. Super interessant.

Je begint steeds meer te begrijpen en te kletsen. Sommige dingen die je zegt lijken al echt op woordjes. Zo zeg je dada (papa) en mama. Ook het woordje ‘bah’ zit er al in. Naast de woorden die je zelf zegt, begin je veel te begrijpen. Je luistert aandachtig naar de dingen die we zeggen en begrijpt korte commando’s zoals ‘ hier’ en ‘kom maar’.

Je laat heel duidelijk weten wat je wel en niet wil. Zo lach je bij alles wat super grappig is, steek je je handen uit als je opgepakt wil worden of je klimt zelf bij ons op schoot. Maar ook de dingen die je niet wil laat je duidelijke merken. Als iets niet snel genoeg gaat of je wil iets niet, dan word je een driftige (bijna)dreumes.

Je aandachtspunt ligt bij eten. Zodra iemand ook maar iets te eten tevoorschijn tovert, heb jij door dat het eten is. Toch is het eten bij jou de afgelopen maand soms wat strijd. Vaak komt dit doordat het niet snel genoeg gaat of omdat je zelf wil eten. Vooral alles zelf willen doen. Verse groenten eet je niet zo goed de laatste tijd, maar potjes gelukkig wel. Prima, dan eet je de komende tijd toch potjes? We zijn niet zo moeilijk. Zolang je niet ’s nachts wakker wordt van de trek vinden papa en mama het allang prima.

Lengte en gewicht

Deze maand niet zoveel bijzonders. Volgende maand gaan we pas weer naar het consultatiebureau. Qua kleding draagt Joas nog steeds maat 80.

Slapen en voeding

Het eten van Joas verschilt per dag. De ene dag smult hij overal van en de andere dag spuugt hij elke hap weer uit. Verse groenten eet hij alleen als het precies hetzelfde is als wat wij eten. Potjes gaan er gelukkig wel goed in, dus momenteel eet hij vaak een potje. Wat er wel altijd in gaat is fruit en rauwkost. Daar smult hij echt heel erg van! Al eerder schreef ik dat hij echt dol is op mandarijnen. Hij eet daarbij nog net zijn vingers niet op.

Het slapen van Joas gaat goed. Hij doet overdag 2 slaapjes en ’s nachts slaapt hij van ongeveer 19.00uur tot 6.30uur. We hebben de afgelopen tijd goed gemerkt dat Joas echt tussen 18.30 en 19.00 zijn laatste fles moet krijgen. Als hij later in zijn bed ligt, heeft hij moeite met inslapen. Hij komt dan gewoon niet/slecht in slaap. Daarnaast heeft hij de laatste tijd wat last van verlatingsangst, dus dat resulteert in een baby die soms laat slaapt. Het is wel zo dat als hij eenmaal slaapt, hij lekker tot de volgende ochtend door tukt.

Ontwikkelingen die je maakt

  • Sinds 1 juni kun je jezelf optrekken
  • Je probeert langs de tafel te lopen
  • Je wil heel graag stapjes zetten aan onze handen
  • Vanuit staan, kun je zelf gaan zitten
  • Je drinkt uit een rietjesbeker
  • Je zegt een paar woordjes
  • Je begrijpt korte zinnen

Benieuwd naar Joas zijn andere updates?

2 gedachten over “Joas | 10 maanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s