Keuzes: met je hoofd of met je hart?

Keuzes, keuzes, keuzes. De ene keer makkelijker te maken dan de andere keer. Pas geleden besefte ik dat ik op een bepaalde manier keuzes maak, maar Peter bijvoorbeeld op een hele andere manier denkt. Dat bracht me op het idee om hier een blog over te schrijven.

Bron foto: http://www.pixabay.com

Een aantal weken geleden waren wij bij vrienden op visite en ging het over bepaalde keuzes die ik moest/wilde maken. Ik gaf toen aan dat ik het niet deed, omdat het niet goed voelde. Eenmaal thuis ging ik daar (met Peter) eens over nadenken en kwam ik tot de conclusie dat ik echt een gevoelsmens ben. Zo maak ik vrijwel alle keuzes op basis van mijn gevoel. Dit wil overigens niet zeggen dat ik kwesties niet met mijn verstand overdenk, maar op het moment dat iets niet goed voelt, doe ik het niet. Hoe goed een keuze soms ook lijkt te zijn.

Hoe langer ik er over nadenk hoe meer het mij verbaast eigenlijk. Ik dacht altijd dat ik dingen goed overdacht en dan keuzes maakte, maar blijkbaar is dit dus niet het geval. Peter zegt dat ik soms teveel wil voelen. Zo wil ik mij bijvoorbeeld al een hele tijd laten dopen, maar ik heb niet het gevoel (Ja daar heb je hm weer) dat het nu het moment daarvoor is. En waarom niet? Geen idee!

Ook met het oog op onze kinderwens gebruik ik mijn gevoel. Ik zou dolgraag nog zo’n klein kindje willen hebben en ik geniet echt van de kleine baby’s van anderen, maar ik heb (nog) niet het gevoel dat het nu het moment is om ‘er weer voor te gaan’. Dat wil overigens niet zeggen dat ik dat bij wijze van volgende week niet heb. Ik ben, wat dat betreft, net zo veranderlijk als het weer, dus dan kan het zomaar ineens anders voelen.

Op mijn Instagram vroeg ik laatst hoe jullie keuzes maken en ik vond het grappig om te zien hoeveel verschillende antwoorden gegeven werden. De meeste vinden keuzes maken moeilijk, maar zijn wel tevreden over de manier hoe keuzes gemaakt worden. Ook vroeg ik naar de manier hoe je keuzes maakt. Met je gevoel of met je verstand. En de meesten zeiden net als ik gevoel. Toch kozen ook veel mensen voor verstand en wat ik grappig vond is dat dit vooral de mannen waren. De meeste vrouwen kozen voor gevoel. Zou het daar dan aan liggen? Dat vrouwen meer dingen willen voelen dan mannen? Hoewel ik dingen beslis met mijn gevoel ben ik bijvoorbeeld geen piekeraar, zoals sommige andere vrouwen. De piekeraar van ons twee, is Peter. Ik lig ook bijna nooit wakker. Alles waar ik op dat moment niets aan kan veranderen, is voor latere zorg. Zo nuchter ben ik dan wel weer. Gek he? Dat lijkt niet in overeenstemming met elkaar!

Ik ben blij met de manier waarop ik dingen beslis. Toch zou ik soms wel wat impulsiever willen zijn. Dingen gewoon doen, omdat ik dat graag wil. Me minder laten leiden door wat anderen vinden. Maarja, volgens mij is dat een grote levensles (voor iedereen)

Hoe maak jij keuzes?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s