Mis ik het om zwanger te zijn?

Langzaam aan gaan we richting Joas zijn verjaardag en dat betekent dat ik een jaar geleden nog zwanger was. Mis ik mijn dikke buik? Mis ik het zwanger zijn?

Om maar gelijk antwoord te geven op de vraag. Nee. Ik mis het zwanger zijn op zichzelf niet. Die hele dikke buik, het maagzuur, het moeilijk in slaap komen en nog veel meer kwaaltjes. Nee, dat mis ik niet. Ik heb vrijwel niks te klagen gehad tijdens de zwangerschap van Joas, maar toch. Dat gedeelte mis ik echt niet. Geen seconde!

Wat ik wel mis is het speciale gevoel dat je bij zwanger zijn hebt. Je bent toch echt wel ‘bijzonder’ die 9 maanden lang. Ook het getrappel van het kindje, de bezoekjes aan onze verloskundige en het voorbereiden op de komst van de baby. Dat zijn dingen die ik wel “mis” of in elk geval, nog graag een keer mee zou willen maken.

De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat heel veel mensen vragen naar een tweede kindje vanuit onze kant. De mensen in onze directe omgeving stellen vragen in de trant van “Ben je zwanger?” “Wanneer komt er bij jullie een tweede?” of “Wil je liever een groot of een klein leeftijdsverschil?”. Best wat vragen met een hele persoonlijke touch. Voel je trouwens niet aangevallen als je één van deze vragen aan mij gesteld hebt, je was écht niet de enige.

Wij hebben onze kinderwens nooit onder stoelen of banken gestoken en ik kan vanuit de grond van mijn hart zeggen dat een tweede uk méér dan welkom is! Toch hebben wij er bewust voor gekozen om mijn lichaam rust te geven na de zwangerschap en bevalling en tijd gegund om te ontzwangeren. De vragen die mij gesteld worden overvallen me soms. Net alsof wij al aan een tweede “moeten” denken. Alsof het gek zou zijn dat wij met onze kinderwens niet al volop bezig zijn om een tweede baby te maken. Maar zo gek is dat toch niet? Als we nog even willen genieten van onze bijna dreumes?

Voor nu mis ik het zwanger zijn dus absoluut niet, maar ik zal er niet om liegen dat ik af en toe wel droom over een tweede kindje. Vooral over hoe het is om een gezinnetje van 4 te zijn. Maar hoe de toekomst zal lopen, ik weet het niet. We zullen zien!

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Mis ik het om zwanger te zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s