Onze droomtuin!

Toen wij in november 2015 ons huis kochten wist ik het, die achtertuin moet anders! Op het moment dat we de sleutel van ons huis kregen had het huis meer prioriteit dan de tuin, maar wat was en ben ik blij dat de tuin dit jaar op onze planning stond! En wat is het opgeknapt!!

Plannen maken

Zoals elke verbouwing begint, moesten er plannen gemaakt worden. Onze tuin was rommelig met veel planten die wij niet mooi vonden. Het moest teveel onderhouden worden en voor mensen zoals wij die echt geen, maar dan ook echt geen groene vingers hebben, was die tuin niet ideaal. Maar wat dan wel? Na lang nadenken besloten we dat we het in elk geval niet dicht getegeld wilde hebben. We wilden een stukje gras, maar zouden we kiezen voor gewoon gras of gingen we meedoen met de kunstgrastrent? Het is de laatste optie geworden, want dat gaat én langer mee én is veel onderhoud vriendelijker. Top dus! Naast het kunstgras besloten we dat we een terras wilde waar we kunnen eten, maar dat we ook een loungehoek zouden creëren waar we lekker ’s avonds buiten kunnen zitten met vrienden. De loungebank zou op het kunstgras komen en de tuintafel op het terras.

Plannen wordt planning

Zodra je eenmaal plannen hebt, moet er nagedacht worden over een planning. Wanneer komt ons het beste uit? Wat kunnen we zelf en wat moeten we echt laten doen? Wat moeten we afspreken met de buren?

Al deze dingen hebben we op een rijtje gezet. Allereerst hebben we met beide buren gesproken. Aan de ene kant van onze tuin stond een heg die we er graag uit wilde. Gelukkig vond onze buurvrouw dit prima. Aan de andere kan stond een oude en verkleurde schutting. Ook die mocht van ons weg, maar die buren hadden daar wat meer moeite mee. Toen we onze plannen lieten zien zijn ze overstag gegaan en hebben ze meebetaald aan een nieuwe schutting. Fijn!

We wilden half mei beginnen. Begin mei zouden we namelijk op vakantie gaan en het leek ons fijn om daarna te beginnen aan de tuin. Ook zou de tuin dan voor de zomer klaar zijn en dat vonden we wel prettig.

We hebben ervoor gekozen om zoveel mogelijk zelf te doen. Om die reden hebben we heel wat zaterdagen achter elkaar aan de tuin gewerkt. Er ging dus even wat langer overheen, maar met de week knapte het op. De heg hebben we er op 26 mei uitgehaald. Samen met onze vaders en een vriend schoten we gelukkig lekker op. Op 2 juni is de schutting geplaatst. Een vriend van ons is hovenier en die heeft dat helemaal in goede banen geleid. De twee zaterdagen daarna zijn de tegels gelegd. Eerst het pad, daarna het terras. Mijn oude buurjongen leert voor hovenier, dus die heeft ons daarbij geholpen. En toen moest alleen het kunstgras nog gelegd worden. Dit hebben we wel laten doen door een bedrijf, omdat we dat niet zelf konden. En ik was blij dat we het door hen hebben laten doen. Ze waren snel klaar en het ligt super mooi. Op de dag dat het kunstgras gelegd werd, werden ook de tuinmeubelen geleverd, dus was het in ene dag een heel ander gezicht en was het ineens een soort van af. Later hebben Peter en ik nog wat spullen gekocht voor de aankleding en toen was het echt af. Zo fijn!

En zie hier het resultaat! Wat zijn we blij! We hebben nu al veel vaker in de tuin gezeten dan heel vorige zomer. Genieten dit!

Welke keuzes heb jij gemaakt bij het veranderen van je tuin?

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Onze droomtuin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s