Als het schooljaar weer voorbij is…

Het is vandaag donderdag 12 juli 2018. Dat betekent dat ik aan het einde van deze dag vakantie heb, zomervakantie. Zes hele weken (nouja, eigenlijk 5) vrij en wat heb ik daar naar uitgekeken!

bron foto: pixabay.com

Als juf heb ik het fijne bijkomende voordeel dat ik vaak vakantie heb. De meningen over het aantal weken vakantie in het onderwijs zijn nogal verdeeld, maar ik kan je vertellen, dat is echt nodig. Zeker de kinderen hebben het nodig, maar na een aantal weken keihard werken en dingen leren, kan de juf (of meester) ook wel een paar dagen rust gebruiken.

Inmiddels is het dus bijna half juli.. en tijd voor vakantie! De laatste weken van het schooljaar zijn weer voorbij. Voor degene die ook in het onderwijs werken zal het bekend klinken dat het de laatste weken nog even aanpoten was. De laatste weken staan namelijk echt in het teken van het afronden van het schooljaar. Er worden plannen afgesloten, nieuwe (groep)plannen gemaakt voor volgend schooljaar, er worden nog wat zorggesprekken gevoerd, rapporten gemaakt en meegegeven en natuurlijk je huidige groep overdragen aan de volgende leerkracht. En dan zijn dit nog maar de grootste puntjes. Meestal wordt er in de laatste weken ook nog een juffenfeest georganiseerd en grote schoonmaak in je klas gehouden.

En wat is het heerlijk als dat allemaal afgesloten is. Dit schooljaar is klaar. Mijn groep 3’ers gaan allemaal naar groep 4, naar een nieuw lokaal met twee nieuwe juffen. Aan de ene kant zal ik ze stiekem wel een beetje missen, maar aan de andere kant heb ik ook alweer heel veel zin in het nieuwe schooljaar. 28 nieuwe grote kleuters die opeens aan tafeltjes moeten werken en veel minder spelen dan dat ze 2 maanden daarvoor deden. Dat is even wennen voor ze, maar ik weet dat ze rond kerst allemaal kunnen lezen en daar gaan we voor! Volgend jaar mag ik weer 3 dagen per week juf van groep 3 zijn en je maakt mij daar heel blij mee.

Maar voor nu… eerst vakantie!

Hoeveel weken heb jij vakantie? Ga je nog lekker op vakantie?

Liefs,

Simone

2 gedachten over “Als het schooljaar weer voorbij is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s