Joas | 11 maanden

Over 1 maand is onze kleine vent jarig en is hij écht officieel geen baby meer! Hoe ging het de afgelopen maand? Je leest het in deze update!

Mijn verhaal voor jou

Lieve kleine wijsneus, grappige allemansvriend! Nog een maandje en dan ben je jarig. Wat gaat de tijd snel en wat leer je veel! Bijzonder om je te zien ontwikkelen naar een eigenwijze dreumes.

De afgelopen maand heb je vooral mentale ontwikkelingen gemaakt. Je begrijpt ons steeds beter, begint klanken na te doen en woordjes (na) te zeggen.

Soms probeer je los te staan, maar als je dat doorhebt, is het toch best een beetje eng en zorg je snel dat je weer iets vastpakt of je laat je vallen op de grond.

Het allerleukste vind ik dat je nu mama zegt. Echt… veeg mij maar op!

Lengte en gewicht

Op 9 juli zijn we naar het consultatiebureau geweest. Joas is weer gemeten en gewogen en hij kreeg weer prikjes. Ik was even vergeten hoe zielig ik dat vond! Inmiddels weegt ons ventje 12.1 kilo en is 80,6 cm lang. Voor sommigen klinkt dit als een inmens groot kindje, maar als je in je achterhoofd houdt dat Joas geboren is met 4,7 kilo en 56 cm, dan valt het reuze mee. Hij volgt prima zijn lijntje en groeit zoals het hoort.

Hij draagt momenteel nog maat 80, maar af en toe ook maat 86. Allebei zit het prima.

Slapen en voeding

Met slapen gaat het de laatste tijd niet altijd even goed. Vooral ’s avonds met inslapen heeft Joas moeite, maar volgens het consultatiebureau gaan ze rond deze leeftijd dromen. We hopen dat het snel weer beter gaat. Gelukkig gaat het wel goed als hij eenmaal slaapt.

Momenteel krijg Joas 2 flessen. ’s ochtends krijgt hij 90cc en voor het slapengaan 210cc. Voor de rest is Joas een kindje dat het liefst de hele dag door kleinere dingen eet. Je maakt hem meer gelukkig met om het half uur een stukje appel dan in ene keer een appel zeg maar. Daarnaast vindt hij warm eten nu lekkerder dan een paar maanden geleden. Joas eet vrijwel helemaal met ons mee. Alleen met hele pittige dingen nog niet.

Ontwikkelingen die je maakt

  • Je loopt langs de tafel en stapt over
  • Je probeert woordjes na te zeggen
  • Af en toe wil je knuffelen. Dit is soms wat hardhandig, maar wel jouw manier van liefde tonen.
  • Je probeert los te staan. Dit gaat steeds beter
  • Je doet ons na
  • Je laat merken wat je wil door bijvoorbeeld te wijzen of je handen uit te steken.
  • Je kletst de oren van ons hoofd. Vertelt dingen in je eigen taaltje

Benieuwd naar Joas zijn andere updates?

Een gedachte over “Joas | 11 maanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s