Plog #20: Stomme kiezen!

Hè hallo! Vandaag weer een nieuwe plog online over afgelopen dinsdag. Het was (weer) een bloedhete dag en Joas had last van doorkomende kiezen, dus wij hielden ons lekker gedeisd! Ik maakte weer een boel foto’s. Kijk je mee?

We beginnen de dag om 7.00uur. Goedemorgen lief vriendje!

Ik neem Joas mee naar ons bed om even rustig wakker te worden. De foto is wat donker maar hij kroelt nog even lekker bij mij. Genieten!

Beneden is het tijd voor een flesje! De afgelopen dagen doet eten zeer in zijn mond, dus beginnen we met een flesje ipv een boterham. Heeft hij in elk geval iets binnen.

Samen Pieter Konijn kijken. Joas kijkt eigenlijk nooit tv, maar nu hij wat hangeriger is, vind ik het ideaal! #loedermoeder

We eten samen meloen. Dat is koud en lekker zacht. Ik probeer Joas de laatste dagen met een vork te laten eten. Ik prik een stukje meloen aan de vork en hij eet het er vanaf. Zoals je ziet helpt zijn andere hand nog wel even mee haha. Volgende stap is zelf leren prikken.

Als Joas weer op bed ligt om 9.00uur vouw ik 2(!) manden was weg en daarna chill ik hem bij de ventilator. Onze redder in nood met deze hitte. En ja… ik lig onder de dekens haha. Dat is gewoon lekkerder.

Na Joas zijn dutje is het tijd voor boodschapjes. We doen eerst een rondje Lidl en daarna een rondje Jumbo.

Een voordeel van een broodjesafdeling van Lidl; verse broodjes als lunch! Terwijl Joas vast begint, ruim ik de koelkast- en vriezerspullen vast op. Daarna lunch ik met hem mee.

Het nadeel van een dreumes die alles zelf wil doen… altijd stofzuigen!

Samen spelen! De laatste tijd gaat Joas zijn fijne motoriek zo vooruit. Ineens kan hij dingen heel goed met duim en wijsvinger beetpakken. Trots!

Maar bij kiezen krijgen hoort ook veel kroelen met mama. Vind ik echt niet erg!

Tijdens dutje 2 kan ik het niet laten om even te werken. Gewoon vast even na te denken over aankomend schooljaar.

Joepie! Het verjaardagscadeau van mijn schoonouders voor Joas komt binnen. En ik kan het niet laten hem in elkaar te zetten. Foto’s volgen na Joas zijn verjaardag, wel zo leuk.

Na dutje 2 brengen wij ons zoutgehalte even op peil.

Even afkoelen…

En ik ook. Ondertussen werk ik aan deze plog.

Ijsthee met ijsklontjes. Zo hou ik het wel uit.

“Schat, kun je me bij het station ophalen? Het is echt te warm om te fietsen?”. Tuurlijk lieverd. Taxi Simone tot uw dienst!

Eenmaal weer thuis eten we sla, aardappeltjes en een zigeunersnitzel. En uiteraard wat yoghurt toe.

Zodra Joas op bed ligt ploffen wij op de bank. Met de ventilator, want mensen wat is het klam. We hopen stiekem op een regenbui maar die laat op zich wachten.

Tussendoor wordt Joas verdrietig wakker. Gelukkig had hij gewoon dorst want na een hele drinkfles water is hij weer gerustgesteld en slaapt hij verder. Beter!

Wij kijken dus wat programma’s en rond 22uur gaan hier de lichten uit.

Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s