Tips om het huishouden nét iets leuker te maken!

Het huishouden, mijn favoriete bezigheid. NOT! Vandaag wat tips op het huishouden toch nét iets leuker en dragelijker te maken.

Bron: http://www.pixabay.com

Het huishouden doen is voor mij hetzelfde als dweilen met de kraan open. Het is even netjes en er hoeft maar 1 klein ding te gebeuren of je aanrecht staat weer vol, de woonkamer ligt weer vol speelgoed, het stof komt weer tevoorschijn op je nachtkastje en ga zo maar door. Begrijp me niet verkeerd, ook ik hou van opgeruimd en schoon, maar ik ben niet echt te motiveren voor een grote schoonmaak zeg maar.

Voordat ik zwanger was deed ik in 1 dag mijn hele huishouden, maar vanaf het moment dat ik zwanger was kon dat niet meer. Tussendoor moest ik vaker pauze nemen en was daarna niet echt meer vooruit te branden.

Om het huishouden voor mezelf toch dragelijk te maken en net even wat leuker, heb ik de volgende tips:

  1. Maak een to-do-lijstje waar je alle dingen die je wilt doen heel specifiek opschrijft. Niet alleen “woonkamer schoonmaken”, maar verdeel de woonkamer in kleinere, hapklare brokjes. Bijvoorbeeld: woonkamer stoffen, woonkamer stofzuigen, woonkamer dweilen, ramen voor zemen, ramen achter zemen, planten water geven. Door 1 grote activiteit onder te verdelen in kleinere stukjes, ben ik gemotiveerder om door te gaan. Want als ik bijvoorveeld stoffen en stofzuigen achter elkaar doe, kan ik daarna 2 dingen afstrepen. Hallo beetje motivatie!
  2. Gebruik materialen die je fijn vindt. Niks is rotter dan bijvoorbeeld ramen te zemen met een zeem die het slecht doet!
  3. Doe elke dag iets. Dan blijft er nog genoeg tijd over voor leuke dingen. In de weken dat ik werk zorg ik bijvoorbeeld dat de vaatwasser en de wasmachine draaien als ik op mijn werk ben. Zo gebeurt er voor mijn gevoel toch iets en komt het niet alleen aan op mijn vrije dagen
  4. Maak een taakverdeling met je partner. Toen Peter en ik net getrouwd waren werkte we allebei 4 dagen en kon ik dus niet alleen voor het huishouden opdraaien. Vaak deden we op zaterdag dan alles in ene keer. De één boven en de ander beneden. Inmiddels werk ik drie dagen, maar nog steeds doen we allebei iets. We wonen hier ook tenslotte allebei. Een voorbeeld van een taak van Peter is stofzuigen. Hij kan dat beter dan ik en vind het minder erg om te doen. Dikke prima.
  5. Beloon jezelf! Heb ik de hele ochtend de keuken staan poetsen? Dan mag ik van mezelf ’s middags echt rustiger aan doen! Maak het jezelf niet te moeilijk. Morgen is er weer een dag.

Deze dingen helpen mij om het net iets leuker te maken!

Hoe maak jij het huishouden dragelijk voor jezelf?

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Tips om het huishouden nét iets leuker te maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s