Hoera! Joas is 1 jaar!

Van baby naar dreumes. Van 4,7 kilo naar 12 kilo. Van maat 50 naar maat 80/86.  Van donkere haartjes naar een blond koppie. Van drinken bij mama naar alles eten.  Van 0 tanden naar 7 tanden. Van alleen maar liggen naar rollen, zitten, kruipen, staan en soms wat stapjes. Van een hummeltje dat hulp nodig had, naar een eigenwijze ondernemende dreumes die alles zelf wil doen. 

Onze baby is vandaag jarig en hij wordt 1 jaar. Best wel een dingetje hoor! De afgelopen dagen blijven de herinneringen van een jaar geleden door mijn hoofd spoken. Bijzonder hoe je leven in een jaar tijd zo (ten goede) kan veranderen.

Voor Joas zijn verjaardag schreef ik een brief aan hem.

Lieve lieve lieve Joas,

Vandaag vieren we jouw eerste verjaardag en wat is het afgelopen jaar omgevlogen! Vorig jaar werd je om 6.23u geboren. Het was een zomerse dag en ein-de-lijk vond jij het zelf ook tijd om deze wereld te leren kennen, dat wij jóuw mochten leren kennen. Een grote, tevreden baby die menig hart stal (en nog steeds doet).

Je hebt in een jaar tijd veel geleerd en een eigen karaktertje ontwikkeld. Want waar je qua uiterlijk meer op mij lijkt, ben je qua karakter net je vader. Je ben een echte mix van ons twee en daar zijn wij natuurlijk heel trots op! Je bent ondernemend, lief, eigenwijs en ook ontzettend ondeugend. Je kunt goed aangeven wat je wel en niet fijn vindt. Ook ben je net als ik een mensenmens. Je houdt ervan mensen om je heen te hebben, maar je geniet ook van de rust in ons gezin.

 Het afgelopen jaar was soms moeilijk en intens, maar toen we eenmaal onze draai gevonden hadden, begonnen we steeds meer te genieten. Ik ben benieuwd naar het jaar dat voor ons ligt. Een jaar waarin je zal leren lopen, waarschijnlijk gaat leren praten en waarin je steeds meer zult leren begrijpen. Dat je een wijs mannetje bent is nu al te zien, dus we zijn benieuwd hoe zich dat verder ontwikkelt.

Ik blijf het bijzonder vinden hoe er vanuit liefde een mensje kon ontstaan en groeien, eerst in mijn buik en nu hier op aarde. Wat zijn wij gek op jou lieverd. Je hoort bij ons, jij maakt ons een gezin van 3. God heeft jou zó mooi gemaakt! Wij kunnen alleen maar vol liefde naar jou kijken, net als God dat doet!

Geniet van vandaag lieverd! Ondanks dat je het waarschijnlijk allemaal nog niet zult begrijpen, is dit wel jouw feestje. Je bent het mooiste wat ons is overkomen, we genieten er met volle teugen van en zijn zó ontzettend dankbaar!

Gefeliciteerd schat!

Liefs van mama!

 

2 gedachten over “Hoera! Joas is 1 jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s