Joas | 12 maanden

Afgelopen zaterdag werd Joas 1 jaar en vierden we zijn verjaardagsfeestje. Hij is zó ontzettend verwend, niet normaal!

Deze 12 maanden update is voorlopig de laatste, het komende jaar zal ik niet meer elke maand een update plaatsen, maar alleen als het mij nodig lijkt of als er hele grote veranderingen plaatsvinden. Zelf vond ik het heel leuk om het afgelopen jaar elke maand op te schrijven. Als ik ze nu terug lees, lees ik dingen die ik anders echt niet had onthouden en ook niet kwijt kon in Joas’ zijn invulboek voor zijn eerste levensjaar. Ik ben dus blij, maar voor nu is het even goed zo. Lees je nog mee bij de laatste update?

Mijn verhaal voor jou

Lieve schat, je bent nu een echte dreumes. Zoals ik in mijn brief aan jou al schreef is het jaar omgevlogen en genieten we zo erg van jou! Wel vrezen we soms voor je peuterpuberteit want je hebt al een aardige eigen wil en je laat je niet zomaar helpen.

Je probeert de laatste tijd steeds langer los te staan en stapjes te zetten. De kracht heb je, maar het vertrouwen moet nog komen. Zodra je door hebt dat je los staat, val je om. Maar wat ben je een doorzetter en je blijft super goed het proberen.

Mentaal gezien heb je ook weer een sprong gemaakt. Zo heb je nu door dat je oplossingen voor iets kunt bedenken. Is je balletje ergens onder gerold, dan probeer je te bedenken hoe je er weer bij kan. En als dit niet lukt, accepteer je dat we je willen helpen.

De laatste tijd word je steeds meer een knuffelkont. Waar je eerst nooit toenadering zocht/wilde, kom je nu naar ons toe en krijgen we, op jouw manier, een knuffel en een kus. Heerlijk! Dat zijn hele fijne momenten!

Lengte en gewicht

Ten opzichte van de vorige maand is er niet veel veranderd. Zijn gewicht heb ik geen idee van en qua kleding draagt Joas nog steeds maat 80/86.

Slapen en voeding

’s Avonds inslapen is soms nog wel een dingetje, maar als papa en mama ook naar bed gaan, kan Joas het wel. We denken dat hij wat last heeft van verlatingsangst in combinatie met een sprongetje. Gelukkig zijn zulke tijden altijd een fase en gaat het dus weer over. Overdag slaapt Joas namelijk wel prima. Ook lijkt het alsof hij zijn fles voor de nacht niet meer wil, dus we zijn nu aan het proberen hoe het gaat als hij na die fles niet meer krijgt.

Sinds een paar weken krijgt Joas ’s morgens en ’s middags gewone melk in plaats van kunstvoeding. Eerst was het even wennen, maar nu lijkt hij het heerlijk te vinden. Ook eet hij nu alles met ons mee, we passen eigenlijk niets meer aan. Alleen met iets heel pittigs, willen we voor hem nog wel eens wat anders maken. Ideaal vind ik het, want ik hoef niet meer apart dingen voor hem te maken of van te voren porties te maken. Dat vond ik soms best een gedoe en nu hoeft dat niet meer. Fijn!

Ontwikkelingen die je maakt

  • Je doet ons na, in alles
  • De woordjes die je bewust gebruikt zijn: papa, mama en bah. Voor de rest probeer je klanken ook na te doen en soms lijkt het alsof je woorden echt na zegt
  • Je hebt al wat stapjes los gezet, maar moet het vertrouwen nog krijgen om hier mee verder te gaan.
  • Je begrijpt steeds meer dingen die wij zeggen.
  • Kan een lepel en vork naar zijn mond brengen
  • Kan zelf tanden poetsen, maar niet alleen bij zichzelf, ook bij mij.
  • Begrijpt dat een zonnebril op je hoofd moet, dat je met een borstel je haar kamt, dat je met een tandenborstel je tanden poets, dat je met een vork eet. etc.

Liefs,

Simone

Benieuwd naar Joas zijn andere updates?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s