Het schooljaar is weer begonnen!

Een nieuw schooljaar is altijd weer spannend. Voor zowel de kinderen als de meester/juf. Ik neem je een klein stukje mee in mijn werk!

Bron foto: pixabay.com

Op maandag 27 augustus gingen de schooldeuren weer open en een horde zenuwachtige kinderen kwam naar binnen om te kijken in welke klas ze nu zitten en welk plekje ze gekregen hadden. Altijd spannend zo’n eerste schooldag. Voor zowel kinderen als leerkrachten. Aan de ene kant wil je relax starten, maar aan de andere kant wil je ook gewoon gelijk beginnen. Althans.. dat wilde ik met mijn groep 3 wel. Zes weken geleden waren het nog kleuters en nu zijn het echte schoolkinderen die aan tafels zitten en uit boekjes werken. Na 6 weken willen die kinderen wel echt iets leren, dus zijn we maandag de 27e goed van start gegaan!

Toch was die 27e augustus niet mijn allereerste werkdag. De week voorafgaand heb ik al 3 dagen gewerkt om mijn klas in te richten, alles uit te zoeken en klaar te leggen, zodat er die maandag ook echt gestart kon worden. Super leuk om weer aan de slag te gaan. Zelf had ik na 5 weken vakantie wel weer zin om te beginnen. Ik miste een beetje de structuur en het ritme van een werkweek en ik kende een beetje de kinderen die bij ons in groep 3 zouden komen, dus dat maakte dat ik er weer super veel zin in had.

Groep 3 weer voor mij dus dit jaar. Het gekke is wel dat ik al 2 jaar een tijdje groep 3 heb gedaan, maar nog nooit een groep 3 heb opgestart. Mijn tweede werkjaar heb ik een tijdje ingevallen, omdat een collega ziek was. Afgelopen schooljaar kwam ik na een halfjaar zwangerschapsverlof terug in een groep 3, maar dit jaar mag ik hem dus starten. Vet! Aan de ene kant heel spannend, maar aan de andere kant weet ik wel al waar ik ze aan het einde van het schooljaar “moet” hebben, dus ik weet waar we naar toe werken. Dat is wel prettig.

De kop is eraf en wat is dit een ontzettend leuke groep, zo op het eerste oog. Precies wat ik er van verwacht had. Heerlijk! Genieten om al deze enthousiaste grote kleuters (want dat zijn het nog) de wondere wereld van letters en cijfers te mogen laten ontdekken.

In welke groep/klas zit jouw kindje?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s