Babyhapje: Monkey platter

Na Joas zijn middagdutje krijgt hij een tussendoortje. De ene keer wat fruit, de andere keer een koekje. De laatste tijd ben ik fan van de Monkey Platter. Vandaag deel ik zomaar een voorbeeld van eentje die ik gemaakt heb, maar Google eens en je vindt duizenden ideeën!

Een monkeyplatter is eigenlijk niets anders dan meerdere dingetjes op een bord leggen en dit aan je kindje voorschotelen. Je kindje kan dan zelf kiezen wat hij neemt en in welke volgorde. Uiteraard eet je kindje het eerst op wat hij het lekkerst vindt, maar dat maakt het juist ook wel weer grappig. Ik weet nu heel goed waar Joas zijn voorkeuren liggen.

Deze keer heb ik gekozen voor druiven, mandarijn, komkommer en gelderse worst, maar ik leg er ook regelmatig een aantal chipjes, rozijntjes, kleine koekjes e.d. bij. Ik ben me er trouwens van bewust dat het beter is om druiven in 4 te snijden. Deze keer niet gedaan.

Benodigdheden

  • Verschillende (gezonde) dingen die je als tussendoortje kan geven aan je kind

Bereiding

Snij alle benodigdheden in de gewenste maat en leg dit leuk op een bordje neer. Simpel zat!

Joas en ik delen vaak zo’n bordje, omdat ik het vrij veel vind voor hem alleen. Samen is het prima en ik eet dan dus ook bewuster een gezond tussendoortje. Ideaal!

Eetsmakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s