Avondritueel kindje 13 maanden

Vorige week deelde ik al ons ritme, maar het leek me ook leuk om ons avondritueel te delen. De afgelopen tijd gaat dit steeds sneller, we worden er steeds handiger in.

Over het algemeen leg ik Joas op bed. Door de week komt Peter uit zijn werk, eten we en dan begint het avondritueel. Als ik Joas op bed leg, heeft hij even een rustmomentje en dat moet ook kunnen vind ik. Op de momenten dat ik het niet kan, doet Peter het.

Lees ook: avondritueel met een baby van 10 weken

Eigenlijk begint ons ritueel al met het avondeten. Op maandag eet Joas meestal bij mijn schoonouders, op dinsdag eten Joas en ik samen bij mijn ouders en de overige dagen eten we gewoon thuis, in de basis. Na het avondeten is het tijd om naar huis te rijden (maandag en dinsdag) of te spelen. Groot favoriet hier is verstoppertje. Peter en ik verstoppen ons en Joas gaat ons zoeken. Zodra je de zin “Waar is papa/mama nou?” zegt, wordt hij al helemaal enthousiast. Ook zelf verstoppen is tegenwoordig leuk. Haha.

Op dagen dat Joas onder de douche gaat, gaan we rond 18.15/18.30 naar boven. Op de andere dagen is dit tussen 18.30 en 18.45.

Het allereerst beginnen we met het verschonen van zijn luier en het aantrekken van zijn pyjama. Joas vindt het niet zo tof meer om te liggen op het aankleedkussen, dus deze klus doen we zo snel mogelijk en alles wat zittend kan, doen we zittend.

Na het innemen van zijn vitamine D druppels, gaan we tanden poetsen. Ook dit is geen favoriet van Joas. Hij wil het liefst alles allemaal zelf doen. Tanden poetsen is dan ook af en toe echt een strijd. Helaas!

Als al deze stappen gedaan zijn, gaan Joas en ik naar het grote bed. Samen knuffelen we even en terwijl hij zijn flesje volle melk drinkt, lees ik hem voor. Dit vindt hij erg leuk. Na het boekje, bidden we “samen” en dan is het tijd om in bed te gaan liggen. Meestal is hij binnen 5 minuten vertrokken en slaapt hij dus tussen 19.00 en 19.15uur.

Hoe ziet jouw avondritueel eruit?

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Avondritueel kindje 13 maanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s