Een kijkje door het keukenraam

Vorig jaar rond deze tijd ben ik begonnen met bloggen en in de afgelopen maanden is mijn blog aardig gegroeid qua aantal bezoekers. Onwijs tof! Als blogger lijkt het alsof je je hele leven deelt, toch is dit niet zo! En vandaag leg ik je uit waarom.

Bron foto: http://www.pixabay.com

Bij mij kun je het bloggen zien als een kijkje door het keukenraam. Wij hebben een ruime eensgezinswoning met ramen van 2×3.60m breed en toch kijk je via deze site door het keukenraam. Een smal raampje van nog geen 1 vierkante meter.

Ik deel tips, verhalen, ervaringen en foto’s en toch deel ik niet alles, lang niet alles. Op mijn blog vind je de laatste tijd 3x per week een nieuw artikel. Op maandag een plog van de vrijdag en op woensdag en vrijdag een blog over een ervaring of een artikel zoals je die nu aan het lezen bent. Ik maak keuzes in de dingen die ik deel. Het doel van mijn blog is om andere moeders/vrouwen/geïnteresseerden te entertainen, maar ook te inspireren met ervaringen en vraagstukken. Ook is het een soort archief voor mijzelf. Ik heb inmiddels zo’n 130 blogs online staan en ik lees regelmatig blogs terug. De maandenupdates waren bijvoorbeeld niet alleen leuk om te schrijven, ik heb ook regelmatig vriendinnen die aan mij vragen hoeveel cc melk Joas dronk toen hij een bepaald aantal maanden oud was. Ik heb dat echt allemaal niet onthouden en kan het door middel van mijn blog dus ideaal terug vinden.

Ik maak dus bewust keuzes in de dingen die ik deel. Vaak ook in overleg met Peter.  Zo zal ik bijvoorbeeld nooit, maar dan ook nooit foto’s op Instagram zetten waarin Joas naakt te zien is. Zelfs met zwemkleding heb ik al moeite, je weet het tenslotte tegenwoordig maar nooit. Ik ben ontzettend blij met de kracht van social media, maar ik ben me ook zeker bewust van de valkuilen. Voor het posten van een blog ga ik altijd na of ik het ‘belangrijk’ genoeg vind om te delen, of ik anderen ermee kan helpen en of het nooit ten nadele van mezelf gaat zijn. Maar ik ben wel eerlijk. Alles wat je hier leest is met aandacht geschreven en is wie ik ben. Ik heb heel wat informatieve blogs geschreven, maar ook hele persoonlijke over allerlei onderwerpen.

Het keukenraam dus. Misschien 10% van alles wat er in ons leven gebeurt, misschien iets meer of iets minder. Ik weet het niet precies, maar wat ik wel weet is dat ik echt niet mijn hele leven op internet gooi. Er is dus genoeg te lezen, maar ook genoeg niet. En ik denk dat ik een prima balans gevonden heb in wat ik wel en niet voor jullie schrijf.

Tot slot wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor bijna een jaar http://www.levenvansimone.com. Ik ben ontzettend trots op wat ik tot nu toe neergezet heb en ik hoop nog lekker een hele tijd door te mogen bloggen en jullie een stukje van ons niet perfecte leven te laten zien.

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Een kijkje door het keukenraam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s