Buikslaper?!

Toen Joas 4 maanden was kon hij omrollen en het eerste wat hij steeds deed in zijn bed? Draaien naar zijn buik! Hebben wij een buikslaper?

De eerste 3 maanden heeft Joas altijd op zijn zijkant en rug geslapen. De kraamzorg leerde ons dat en Joas sliep zo prima. Na een paar weken werd het slapen soms wat onrustig, maar toen we ’s nachts een inbakerdoek gingen gebruiken, werd dat probleem getackeld. Met die doek kon hij heel rustiger slapen en sliep hij al lekker snel de hele nacht door.

In de weken dat Joas buikkrampjes had, werd hij nog wel eens tegen de ochtend wakker van de kramp en dan legden we hem op zijn buik in een soort foetus houding. Dit vond hij fijn en vaak sliep hij dan nog even lekker door.

Pas vanaf het moment dat Joas kon omrollen kwamen wij er eigenlijk achter dat hij een buikslaper is. Met het omrollen mochten we hem niet meer inbakeren en gingen we over naar een slaapzak. Joas draaide ’s nachts al snel zelf door naar zijn buik en sliep zo lekker diep.

Tijdens de zwangerschap hebben we lang getwijfeld of we voor een Aerosleep zouden gaan of niet. We hebben er uiteindelijk wel voor gekozen omdat Peter en ik ook (half) op ons buik slapen. Mocht ons kindje dat ook gaan doen, dan hadden we in elk geval een matrasje/laag wat daarbij zou ondersteunen. Één van onze beste aankopen dus. Tot nu toe hebben we er al zoveel profijt van gehad. Joas is nu namelijk nog steeds een buikslaper en duikt af en toe helemaal met zijn gezicht het matras in. Een fijn idee als hij gewoon door kan ademen. Wij hebben dat trouwens allemaal zelf aangeschaft, dus geen gesponsorde dingen. We zijn er gewoon heel erg blij mee!

Sinds juli hebben we een babyfoon en we weten nu dat Joas gelijk naar zijn buik draait zodra wij beneden zijn. Hij valt dan vrijwel gelijk in slaap. Fijn!

Ben jij een buikslaper? En je kindje?

Liefs,

Simone

2 gedachten over “Buikslaper?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s