Eerste keer naar de kapper

Het was de afgelopen tijd een tijd van eerste keren. Zo gingen we vorige week voor het eerst met Joas naar de kapper! Spannend!

Al een tijdje twijfelde ik of we wel of niet met Joas naar de kapper moesten. We willen graag een wat langer kapsel bij hem, maar zijn haar werd nu toch wel heel lang. Te lang om het mooi in model te krijgen iedere ochtend en dus was het tijd voor een bezoekje aan de kapper.

In principe was de opdracht voor de kapster vrij duidelijk; niet scheren, alleen wat korter aan de achterkant en bovenop een stuk korter om zijn haar weer mooi opzij te kunnen kammen. Zo gezegd zo gedaan.

De grootste uitdaging lag voor mij bij het stilzitten. Joas is daar niet echt bepaald een ster in, dus dat was voor mij de grootste valkuil. Gelukkig zijn ze in de salon wel wat gewend en werden we fijn geholpen. We mochten we bij het tv’tje zitten en daarnaast was ik bemand met een mommykit (speen, drinken en rozijntjes). Zo lukte het hem aardig om stil te zitten. Wonderbaarlijk.

Hij was ontzettend onder de indruk van alle geluiden in zo’n zaak. Vooral toen een andere kapster de föhn gebruikte gingen die blauwe kijkers wijds open. Prachtig vond hij het.

Voor een eerste keer heeft hij het super goed gedaan en wat leuk was, de beurt was gratis. Ook kregen we zijn eerste lokjes mee naar huis in een doosje. We moeten nog even bedenken wat we daarmee gaan doen, maar echt super leuk om te hebben.

Achteraf ben ik zó blij dat we gegaan zijn. Zijn haar heeft nu een model en kan verder groeien in dat model. Ook heeft hij nu nog meer een dreumeskoppie. Heerlijk ventje.

Wanneer ging jouw kindje voor het eerst naar de kapper?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s