Plog #28: Grote opruiming

Nieuwe maandag, nieuwe week! Leuk dat je er weer bent voor de nieuwe plog. Éindelijk was het weer een “normale” vrijdag en dus kon ik gewoon de vrijdag ploggen. Ik ging bij een vriendin op visite, deed weekboodschappen en hield samen met Peter grote schoonmaak/opruiming. Heerlijke dag dus! Kijk je weer mee?

We beginnen de ochtend in pyjama beneden. De schoorsteenveger zou komen, je leest het goed “zou”, want die is dus niet geweest, maar goed. Wij waren op tijd beneden zullen we maar zeggen. We kijken Eilandpraat terug.

Rond half 10 vertrek ik richting Krimpen om een theetje te doen bij een vriendin van mij. Ik ben zo iemand die altijd de navigatie aan zet om te kunnen zien wat de aankomsttijd is, ook als ik de weg gewoon weet. Elke gek zijn gebrek zullen we maar zeggen.

Zo zag ik dus op mijn navigatie dat ik nog even tijd had om een cadeautje voor mijn nichtje te kopen. Die wordt aanstaande woensdag alweer 5! Ik ga langs bij mijn oude werk. 5 jaar hier met plezier mogen werken 🙂

Vers theetje met muffin. Mij maak je zo héél blij. Mijn vriendin is 32 weken zwanger, dus je snapt waar de gesprekken over gaan; Babygeklets. Ook laat ze het kamertje zien en alle kleertjes… Voelde ik daar nu even rammelende eierstokken?

Wiehoeeee. Als ik thuis kom is daar een pakketje met mijn allereerste samenwerking. Super tof!!!!! Binnenkort meer hierover.

Na de lunch gaan we met zijn drietjes naar zolder om daar de boel eens flink op te ruimen. Bijzonder hoeveel zooi je in 2 jaar kunt verzamelen. Er liggen spullen van toen we nog thuis woonden, allerlei babyspullen en allemaal decoratie. Een tijdje terug ruimde we de box op, dus we moeten alles achter de schotten eens herindelen. Daar is deze gezamenlijke vrije dag ideaal voor. Joas vermaakt zich prima. Hoewel ik deze verstopplek toch iets minder kan waarderen.

Om half 3 gaat Joas naar bed voor zijn middagslaapje en ondertussen doe ik boodschappen. Een hele lijst deze week, maar ik koop dan ook gelijk voor 1,5e week in.

Als ik thuis kom, wordt Joas net weer wakker. Goede timing wel. Peet vindt dit racefietspakje. Zoals je ziet staat het Joas ook erg goed. Haha.

We verzamelen vijf vuilniszakken met zooi. En we geven alle andere spullen een nieuwe plek. Zo staat alles wat bij elkaar hoort weer bij elkaar, houden we van!

In tijden niet zo opgeruimd geweest. Oeps!

En kamertje 2 is ook opgeruimd. De box past niet achter het schot, maar zo onder het logeerbed is het ook dikke prima!

De rest van de avond vergeet ik te ploggen. Na de opruiming is het al bijna 17uur en gaan we naar beneden. We zorgen dat de benedenverdieping glad is, Joas wat te eten krijgt en Peter stofzuigt nog even. Dan brengen we Joas naar bed en nemen daarna uitgebreid de tijd om samen te eten. Voor de rest kijken we wat programma’s en chillen we.

Tot slot nog even een tip van flip! Deze proefde ik vorige week in de Jumbo en sindsdien ben ik om. Er zit geen rommel in en smaakt zó lekker! Aanradertje!

Fijne week allemaal en bedankt weer voor het lezen 🙂

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s