Foto’s als herinnering

Degene die mij al langer kennen, weten dat ik dol ben op foto’s. Al van jongs af aan probeer ik zoveel mogelijk momenten vast te leggen op beeld en ook te bewaren. Foto’s zorgen er voor dat je herinnert wordt aan een bepaald moment, een bepaald gevoel.

Dit artikel bevat een samenwerking

Heel wat jaar geleden had ik een krantenwijk en het geld dat ik daar mee verdiende, spaarde ik. Als dochter van een bankman, niet heel gek. Er is mij altijd geleerd om te sparen. Hoe trots was ik dan ook toen ik van mijn eigen gespaarde centjes een camera kon kopen. Toendertijd was dat heel hip, een digitale camera, want ondanks dat ik nog helemaal niet oud ben, heb ik ook nog in de tijd geleefd dat je je rolletje inleverde bij de Kruidvat en na een aantal dagen je pakketje met foto’s op kon halen. Haha. Nostalgie!

Tegenwoordig is dit natuurlijk allemaal veel makkelijker. De technologie is veranderd en binnen 3 klikjes heb je een foto gemaakt en staat hij zo op sociale media. Ideaal vind ik het!

Een mooie manier om foto’s te bewaren vind ik fotoboeken of foto’s op bijvoorbeeld canvas of hout. Tegenwoordig is het super makkelijk om via internet een foto(boek) te bestellen. Een voorbeeld van zo’n site is Fotofabriek.nl. Op deze site heb je een tal van mogelijkheden om foto’s op een originele wijze af te laten drukken. Je kunt kiezen wat bij je past.

Zelf ben ik een voorstander van hout en canvas. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik van Fotofabriek.nl een foto op canvas mocht bestellen. Achter ons bed hebben wij een tijdschriftenrek waar nog iets miste en dit was precies een goede aanvulling op de spulletjes die ik al had. Het leek met tof om (na 2 jaar) eens een trouwfoto af te laten drukken en dan eentje die past bij onze kamer. En deze is het uiteindelijk geworden! Gaaf toch? Onze bruiloft was al een blijvende herinnering, maar helemaal nu we ook een foto in handen hebben in plaats van alles alleen maar digitaal.

Druk jij foto’s wel eens af? Als blijvende herinnering?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s