Plog #30: Typische zaterdag

Hallootjes! Leuk dat je er (weer) bent voor de nieuwe plog. Afgelopen vrijdag reden wij na een midweek Ardennen met vrienden terug naar huis. Niet echt spectaculair om te ploggen dus. De zaterdag daarintegen was wel interessant genoeg. Ik ging op ziekenbezoek bij mijn vader, lunchte met Charlotte en we deden ’s middags een rondje Ridderkerk dorp. Ik maakte weer foto’s!

We beginnen de ochtend pas om 8.45uur want dan worden we alledrie wakker. De afgelopen week waren we weg met vrienden en dus konden we wel wat uurtjes slaap gebruiken zeg maar. Gelukkig dacht Joas er ook zo over. Ik maakte ’s ochtends niet zo veel foto’s.

Na het ontbijt maken Joas en ik een tekening voor opa en we kopen wat dropjes voor hem. Mijn vader is vorige week geopereerd en wij waren toen op vakantie. Dus gingen we langs.

Ook kocht ik bij Brugzicht een cadeautje voor het dochtertje van vrienden van ons wat gedoopt wordt.

Na een bezoekje aan mijn vader, rij ik weer naar huis.

Voor Charlotte haar verjaardag had ik een lunch cadeau gegeven. En vandaag verzilveren we het cadeau. We gaan bij de Heeren van Ambacht eten. Thuiswedstrijd, maar zó lekker. Aanrader voor alle mensen uit de omgeving.

Club Sandwich. Jum!

Na de lunch is Joas weer wakker van zijn slaapje. We gaan naar Ridderkerk.

We doen een rondje dorp. Joas loopt de laatste tijd echt grote stukken en dat gaat zo goed!

Kijk dit nou.. Hij wordt ineens zo groot!

Al sinds Joas geboren is (14 maanden geleden dus) wil ik mijn ogen weer opnieuw op laten meten. En vandaag gun ik me er pas tijd voor. Erg he?

Ik wil laten controleren of mijn lenzen nog goed zijn en ik wil/moet een nieuwe bril uitzoeken. Mijn huidige bril is echt aan vervanging toe.

Mijn ogen worden twee keer opgemeten. De eerste ronde is met lenzen in. Die zijn nog prima op sterkte. Zelf ervaar ik dat niet zo, dus krijg ik een nieuw soort om te testen. De tweede ronde is zonder lenzen om te kijken voor de sterkte voor een nieuwe bril. Je zou zeggen dat mijn bril dezelfde sterkte zou moeten hebben als mijn lenzen en dat is inderdaad ook zo. Alleen komt er in mijn glas een klein beetje cilinder bij, wat in mijn lenzen niet kan. Vandaar 2x een meting.

Eenmaal weer thuis is het alweer etenstijd. Joas eet alleen vandaag. Zijn toetje is een mandarijntje. Dat gaat er wel in.

De laatste tijd oefenen we af en toe met drinken uit een beker. Zelf vasthouden is alleen nog wel wat lastig.

Zodra Joas op bed ligt, gaan deze twee de oven in. Ze hebben kant-en- klare bodems bij Jumbo tegenwoordig. Aanrader!

Resultaat na een tijdje in de oven. Smakelijk!

Oeps. Hier hadden we zo zin in!

Afgelopen vrijdag zijn we teruggekomen van vakantie en dat gaf heel veel kriebels om na te denken waar we de volgende keer naar toe willen op vakantie. Een beetje decadent is het wel, maar ja. Waar sommigen een wereldreis maken, bezoeken wij graag in meedere vakanties mooie stukken van de wereld. We zoeken iets waar we nog nooit zijn geweest en wat anders is dan wat we al gezien hebben. Leuk uitzoekwerkje.

De rest van de avond kijken we wat tv en verdiepen ons in de vakantieplannen. Gaaf!

Ik hoop dat je een fijn weekend hebt gehad en een fijne week toegewenst.

Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s