Onze christelijke opvoeding met een dreumes

Vorige week schreef ik hoe wij onze opvoeding aanpakken. De keuzes die wij maken en hoe/waarom wij dingen doen. Vandaag ga ik het hebben over onze christelijke opvoeding.

*Wij vinden het belangrijk om Joas christelijk op te voeden en doen het zoals wij denken dat goed is en wat bij ons past.

Peter en ik zijn allebei christelijk opgevoed, maar wel allebei op een hele andere manier. Zo gingen wij thuis bijvoorbeeld (vrijwel) nooit naar de kerk en Peter twee keer per zondag. Nog een verschil is dat Peter naar zondagsschool ging en ik niet. Toch zijn er ook overeenkomsten. Zo werd er in beide gezinnen gebeden (voor het eten) en gelezen uit de Bijbel.

Twee verschillende opvoedingen die nu worden samengesmolten in één christelijke opvoeding voor ons gezin. Peter en ik zijn wat dat betreft gevoelsmensen. Voelt het goed, dan doen we het zo. Voelt het niet goed, dan moet het anders. Gelukkig denken we hier eigenlijk hetzelfde over en staan we wat dat betreft op 1 lijn. Heel fijn!

Ondanks dat Joas nog maar 14,5e maand is, zijn er toch echt al wat dingen die wij doen:

Naar de kerk

Op zondag gaan wij naar de kerk en Joas gaat met ons mee. Uiteraard gaat hij niet mee de dienst in, maar in onze kerk wordt erg geïnvesteerd in kinderen en jongeren. Er wordt voor allerlei verschillende leeftijdsgroepen kinderkerk georganiseerd. Voor Joas zijn leeftijd kun je dit gewoon zien als een crèche tijdens de dienst. Er wordt gespeeld, soms geslapen, maar er worden bijvoorbeeld ook christelijke kinderliedjes gezongen.

Christelijk kinderdagverblijf

Een andere manier van christelijke opvang is ons kinderdagverblijf. Iedere week gaat hij daarheen. Ook op het kinderdagverblijf worden christelijke liedjes gezongen en er wordt aandacht besteed aan bijbelverhalen. Pas was het thema bijvoorbeeld “Regen”. Daar hadden ze dan het verhaal van Noach aan gekoppeld. Onwijs leuk!

Bidden

Ondanks dat Joas er geen bal van snapt bidden wij vaak met en voor hem. Sowieso bidden we voor het eten, maar ook s avonds voor het slapengaan bidden we. Meestal zingen we dan “ik ga slapen, ik ben moe”. Sinds kort snapt hij het woordje bidden. Als je zegt dat we gaan bidden, doet hij zijn handen voor zijn ogen. Zo schattig!

Bijbel lezen

Als wij thuis zijn en met z’n drieën tegelijk eten, lezen we na het eten uit de kinderbijbel. We merken dat Joas steeds meer ook echt gaat luisteren naar de verhalen, zo leuk om te zien.

Zingen

Tot slot het zingen. Ik vertelde al dat ze dit in de kerk en op het kdv doen, maar thuis wordt er ook op los gezongen. Vooral door mij, haha. Ik vind het heerlijk om dan liedjes te zingen die ik ook op mijn werk zing en ik vind het zo tof hoe rustig Joas daar van wordt!

Wij hopen natuurlijk dat onze kinderen (mochten wij nog meer kinderen krijgen) er zelf voor kiezen om ook naar de kerk te gaan en om uit de Bijbel te lezen, maar dat kunnen wij niemand opleggen. Wij hopen alleen dat we een goed voorbeeld hierin kunnen en mogen zijn en dat we de liefde van God mogen uitstralen!

Wat geef jij je kinderen mee?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s