Andere werkdagen, hoe bevalt dat?

Degene die mij al wat langer volgen weten dat ik na mijn zwangerschapsverlof drie dagen ben gaan werken. Op woensdag, donderdag en vrijdag.(Hier kun je lezen hoe de opvang toen geregeld was). Met het nieuwe schooljaar moest ik naar het begin van de week. Eerst vond ik dat ontzettend stom omdat ik er heel veel dingen voor moest veranderen. Hoe kijk ik er nu tegenaan?

Opvang

Voor de zomervakantie ging Joas twee dagen per week “weg” en nu drie. De dag naar mijn schoonmoeder is erbij gekomen. Ik merk aan hem dat hij op woensdag (na het kdv) echt heel moe is en dat hij de donderdag ook echt nodig heeft om weer even uit te rusten na die drie dagen. Het is super fijn hoe het nu opgelost is, maar hij is wel moe dus.

Het was fijn toen Peter een papadag had, maar ik vind het voor mijn schoonmoeder wel echt heel leuk dat zij nu ook een oppasdag heeft. Joas voelt zich daar nu ook veel vertrouwder. Zo leuk om te zien.

Werkuren

Dit was in het begin wel even wennen. Mijn werktijdsfactor bleef hetzelfde, maar ik ging van twee ochtenden en een lange dag opeens naar twee lange dagen en een ochtend. Eerst had ik na schooltijd veel meer tijd om dingen te doen en dat is nu niet meer. Dat was even wennen, maar inmiddels heb ik mijn draai daar wel in gevonden. En wat ik heel chill vind, is dat ik op woensdagmiddag gewoon al weekend heb. Ja mensen, WEEKEND!

Vrije vrijdag samen

Peter kon zijn vaste vrije dag niet ruilen en dus zijn we nu samen vrij op vrijdag. Erg gezellig en stiekem best lekker om een dag extra weekend te hebben samen. Meestal hebben we op vrijdagavond al het gevoel dat het zaterdag is en die hebben we dan nog tegoed!

Weekindeling

Het enige waar ik nog steeds aan moet wennen is de indeling van de week. Vorig schooljaar had ik vaste dingen op een vaste dag en dat moest ik nu natuurlijk omgooien. Doordat ik de afgelopen weken een aantal donderdagen extra moest werken, is het nieuwe werkritme nog ver te zoeken. Maar na de kerstvakantie wordt het weer rustiger, dus ik hoop dat dit probleem zich dan vanzelf weer oplost.

Het wisselen van werkdagen is me beter bevallen dan ik dacht! Ik hoop voor nu dat dit de komende jaren mijn werkdagen blijven!

Heb jij wel eens moeten wisselen van werkdagen? Hoe beviel dat?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s